Tornar al Blog

Com cal netejar-se els implants dentals

hilo dental y cepillo de dientes
19/07/2018 |

El manteniment continuat és la clau de l’èxit dels implants dentals i de les restauracions associades. Per aconseguir-ho, és important combinar una atenció professional adequada i una higiene bucal efectiva del pacient.

És important rentar-se els implants com a mínim dues vegades al dia per eliminar la placa bacteriana amb un dentífric no gaire abrasiu. No hi ha diferències significatives respecte de l’efectivitat entre els diversos tipus de raspalls de dents, elèctrics o manuals, per netejar correctament els implants.

Per netejar les àrees d’accés més difícils, al voltant dels implants i les pròtesis, es necessita fil o seda dental i raspalls interdentals de niló, sense fil metàl·lic, per evitar ratllar l’implant o la pròtesi.

És extremadament important raspallar-se a sota i al voltant de la pròtesi, i també a la ranura del voltant de l’implant. El millor és fer-ho d’una a dues vegades al dia i, si hi ha algun tipus d’inflamació, es pot fer servir, a més, un col·lutori antimicrobià com ara la clorhexidina.

La higiene oral personal ha de començar en el moment en què es col·loca l’implant dental i ha d’incloure l’ús de diverses ajudes complementàries, com ara raspalls interproximals i col·lutoris antisèptics, si es vol evitar que la placa bacteriana s’acumuli. Si no es manté una bona higiene, la placa bacteriana es pot acumular i causar malalties com ara la gingivitis, la periodontitis i, fins i tot, la periimplantitis.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques