Tornar al Blog

Què he de fer si tinc un tractament dental en curs o una cita programada durant l’estat d’alarma?

Què he de fer si tinc un tractament dental en curs o una cita programada durant l’estat d’alarma?
28/04/2020 |

La pandèmia per COVID-19 està suposant un gran repte, tant social com sanitari, amb un impacte molt gran en la nostra vida quotidiana i, per tant, les cites dentals i altres de programades.

Hem de treballar tots junts per prevenir la propagació del virus, per això, tots els tractaments dentals no urgents s’han hagut de cancel·lar durant l’estat d’alarma, per ajudar a reduir la propagació del coronavirus.

Les visites regulars per a atenció dental general o periodontal, com ara revisions, neteges, curetatges, obturacions, endodòncies, visites de revisió dels tractaments d’ortodòncia en curs, enblanquiments dentals o qualsevol altra cita planificada per fer un tractament dental, prostodòntic o implantològic en curs, s’han de reprogramar per a un altre moment.

Aquí pots trobar una sèrie de consells si estàs immers en algun tractament dental:

Tractaments de cirurgia oral recent

Si durant les setmanes prèvies a la declaració de l’estat d’alarma et vas sotmetre a una intervenció de cirurgia oral com una extracció o la col·locació d’un implant, o a una intervenció de cirurgia periodontal, la pauta principal que cal seguir és mantenir una higiene bucodental correcta per evitar que la ferida es pugui sobreinfectar.

Si et van suturar la ferida, és important que netegis bé els punts, ja que s’hi pot adherir la placa bacteriana i provocar problemes.

Tingues en compte que a les clíniques obertes per atendre urgències dentals, et poden retirar la sutura si t’està molestant o si apareixen signes o símptomes d’inflamació o dolor.

Tractaments conservadors

Si en el teu cas, se’t va diagnosticar la necessitat de fer algun tractament conservador com

  • Obturacions
  • Reconstruccions
  • Endodòncies

i ha estat impossible dur-lo a terme per l’activació de l’estat d’alarma, el recomanable és que extremis les mesures d’higiene bucodental per evitar problemes més grans.

Pots prendre analgèsics si apareix dolor, però si s’accentua i els analgèsics no són efectius, et recomanem que vagis a alguna de les clíniques d’urgència obertes, on et podran atendre i resoldre el problema que tinguis.

T’enllacem els articles on pots consultar els consells i les recomanacions per a tractaments en curs de:

A Clínica Dental Adeslas et seguim acompanyant en la salut dental.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques