Què he de fer si tinc un tractament d’ortodòncia en curs o una cita programada durant l’estat d’alarma?

En la pandèmia per COVID-19 hem de treballar tots junts per prevenir la propagació del virus, per això, tots els tractaments dentals no urgents s’han hagut de cancel·lar durant l’estat d’alarma, per ajudar a reduir la propagació del coronavirus.

Aquí pots trobar una sèrie de consells si el tractament d’ortodòncia se t’ha quedat a mitges:

Tractaments d’ortodòncia interceptiva

En aquests tractaments es fa servir un tipus d’aparells que ajuda a corregir les maloclusions i que és molt comú en nens per prevenir problemes de manera primerenca.

L’ortodontista t’haurà donat una sèrie de pautes d’activació dels aparells per poder arribar als resultats esperats.

En aquests moments d’incertesa, i atès que no és possible fer les revisions d’evolució necessàries, l’ideal és deixar d’activar aquesta mena d’aparells per evitar que el tractament es descontroli i mantenir-lo el mes estable possible mentre duri l’estat d’alarma.

El més important en aquests casos és mantenir una higiene correcta, tant de les dents com de l’aparell, per evitar l’aparició d’altres problemes. En el cas que apareguin problemes relacionats amb els aparells que provoquin dolor o inflamació, el millor és anar a una de les clíniques obertes per atendre urgències, on et podran ajudar a resoldre el problema.

Tractaments d’ortodòncia amb bràquets, inclosos el bràquets linguals

En els casos que què el tractament d’ortodòncia amb bràquets, ja sigui dental o lingual, en curs s’hagi quedat paralitzat per la situació actual, les recomanacions principals són:

  • Evitar manipular els aparells
  • Mantenir una exquisida higiene bucodental, per evitar l’aparició de nous problemes

Si et cau qualsevol component, no passa res. El podem guardar i quan puguem tornar a la normalitat, l’ortodontista te’l tornarà a posar a la consulta.

Si et fa mal o ho tens inflamat, et recomanem que vagis a una de les clíniques obertes per atendre urgències, on et podran ajudar.

Tractaments d’ortodòncia invisible

Aquests tractaments consisteixen a portar una sèrie de fèrules transparents i removibles que ajuden a anar recol·locant les dents fins a arribar a l’objectiu desitjat.

Atès que la continuïtat del tractament també s’ha quedat paralitzada, l’ortodontista no et podrà facilitar les fèrules següents, per la qual cosa l’ideal és que continuïs fent servir l’última fèrula per mantenir tan estable com sigui possible la fase en què està el tractament.

A més, has de seguir unes rutines d’higiene bucodental correctes per evitar l’aparició d’altres problemes. També convé que el manteniment de les fèrules sigui tan exquisit com sigui possible per assegurar-ne la durabilitat mentre estiguem en aquesta situació.

Altres tractaments

Si tens cap altre dubte sobre algun altre tractament dental, pots consultar aquest article, on recollim consells i indicacions generals per a tractaments conservadors, o aquests altres si estàs immers en un tractament d’implants, endodòncia, periodòncia o pròtesis.

Informació sobre tractaments dentals

Tot el que necessites saber sobre els tractaments d’Ortodòncia, Facetes,  Implants, Endodòncia, Periodòncia i Blanqueig

Sonrisa carillas dentales

Ortodòncies

Consulta aquí quins tipus d’Ortodòncia existeixen, quin et convé més i el seu preu.

Més informació
Diagnóstico Clínica Dental

Facetes

Consulta aquí els tipus de Facetes que existeixen per estètica dental i els seus preus.

Més informació
Radiografía pre implante dental

Implants

Consulta aquí quin tipus d’Implants existeixen, els processos i els seus preus.

Més informació
qué es ortodoncia

Endodòncia

Consulta aquí com es fa una endodòncia, els tipus que existeixen i calcula el seu preu.

Més informació
Instrumental para ortodoncia

Periodòncia

Consulta aquí els preus de la periodòncia i coneix tot sobre la gingivitis i periodontitis.

Més informació
Sonrisa tras ortodoncia

Blanqueig

Consulta aquí els tipus de Blanqueigs, simula com et quedarà i calcula el preu.

Més informació