Tornar al Blog

Reconstrucció dental : en què consisteix i quan és necessària

Dona en el dentista necessita reconstrucció dental
23/07/2020 |

Molts problemes dentals provoquen danys cosmètics i estructurals a les dents, uns problemes que es poden arreglar amb diferents tècniques de restauració o reconstrucció dental per corregir la càries dental, les dents estellades o fracturades, la mala alineació, les taques dentals resistents al tractament i altres danys dentals.

Què és una reconstrucció dental?

Les restauracions dentals són les diverses formes amb què els odontòlegs poden reparar les parts absents de l’estructura dental. Aquesta absència d’estructura dental pot estar causada per càries, deteriorament d’una restauració col·locada prèviament o fractura d’una dent.

Si hi ha càries, l’odontòleg examinarà les dents per determinar-ne la gravetat. Si el dany és extens, la càries pot haver arribat a les arrels de les dents, donant com a resultat grans àrees d’estructura dental sense suport.

En aquest cas, pot ser un bon candidat per a una restauració dental indirecta. Mentre que les àrees de dany més petites i confinades es poden corregir amb restauracions directes.

Restauració dental indirecta

Les restauracions dentals indirectes es fan quan no hi ha prou estructura dental de suport per reconstruir la dent de manera adequada.

En aquest cas, es prepara la dent, es fan impressions i, al laboratori, es fabrica una restauració de tipus incrustació o corona que es col·locarà en una cita posterior.

Restauració dental directa

Les restauracions o reconstruccions dentals directes es poden fer en una sola visita a la clínica dental. És un procés en què l’estructura dental danyada es reemplaça amb resines compostes

Amb la restauració dental directa, tota la feina es fa i es completa dins de la boca. El procediment, que comunament es coneix com a farciment, implica la col·locació d’una substància mal·leable en una cavitat preparada i neta. El material s’endureix per restaurar l’estructura (i, a vegades, l’aparença) de la dent danyada.

Finalment, les resines compostes tenen la característica que es poden combinar amb el color de la dent. Tot i això, a diferència dels antics farciments d’amalgama de plata, no duren tant, per la qual cosa s’han de reemplaçar cada cinc anys, més o menys.

 

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques