Tornar al Blog

S’ha trencat una dent: es pot arreglar?

dolor diastema dental
26/10/2022 |

Malgrat que l’esmalt dental és increïblement fort, a vegades les dents poden astellar-se, esquerdar-se o trencar-se. Això pot ocórrer al mossegar una cosa dura, al sofrir un traumatisme, per la presència de càries que debiliten la dent o per la presència d’empastaments grans i antics, normalment d’amalgama de plata, que deixen de suportar l’esmalt restant de la dent.

Si t’ha ocorregut una cosa semblant i necessites saber com solucionar una dent partida, no et perdis el següent article on expliquem com actuar davant una peça dental trencada.

Les fractures petites generalment no provoquen dolor però si la fractura és més gran, sí que pot arribar a fer-ne, ja que el nervi pot veure’s afectat. De vegades, si la dentina està exposada, la dent pot molestar a canvis de temperatura o a la pressió dels aliments durant la masticació.

Solucions a una dent trencada

Si tenim una dent trencada, el més important és visitar al dentista al més aviat possible. El professional podrà valorar quina és la causa de la fractura i el tractament necessari per a salvar la dent.

Trencament parcial d’una dent

Si la dent ha sofert una esquerda petita, normalment no requerirà de cap tractament específic, més que polir la zona per a suavitzar els punts més aspres.

Trencament total d’una dent

Si l’esquerda és més gran i la fractura abasta des de la superfície fins al nervi, a vegades pot solucionar-se reparant l’esquerda amb material de farciment i, en els casos on el nervi estigui danyat, la dent requeria de la realització d’una endodòncia.

Si aquest és el teu cas, pots demanar una cita online perquè un especialista avaluï com més aviat millor el teu cas.

En els casos on es fractura part de la dent, com són les cúspides dels molars, l’habitual és reparar el mal restaurant la forma de la dent amb material de farciment o col·locant una corona o incrustació.

En les ocasions on la dent sofreix una fractura vertical i el divideix en dues parts, moltes vegades no pot reparar-se i la dent ha de ser extret.

Quin és el preu de reparar una dent trencada?

Existeixen múltiples casos de dents partides i cadascun d’ells requereix una atenció individualitzada, ja que l’origen del trencament pot ser divers. A més, depenent de la gravetat del trencament el tractament serà més senzill o més complex. Per exemple, a vegades es pot necessitar un implant dental.

És per aquest motiu que el cost pot ser variable depenent de la causa. En cas que s’hagi perdut gairebé la totalitat de la peça dental i es requereix una endodòncia, el preu serà més alt que si la dent ha sofert només petites esquerdes.

En qualsevol cas, la recomanació sempre és acudir a un professional que determini quin serà el tractament adequat per a cada pacient.

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques