Tornar al Blog

S’ha trencat una dent: es pot arreglar?

dolor diastema dental
16/08/2018 | | admin_adeslas

Malgrat que l’esmalt dental sigui increïblement fort, de vegades les dents poden estellar-se, clivellar-se o trencar-se. Això pot passar per haver mossegat una cosa dura, després de patir un traumatisme, per la presència de càries que debiliten la dent o per la presència d’empastaments grans i antics, normalment d’amalgama de plata, que deixen de suportar l’esmalt restant de la dent.

Generalment les fractures petites no fan mal, però si la fractura és més gran sí que pot arribar a fer-ne, ja que el nervi pot quedar afectat. De vegades, si la dentina està exposada, la dent pot molestar en cas de canvis de temperatura o per la pressió dels aliments durant la masticació.

Solucions a una dent trencada

Si tenim una dent trencada, el més important és visitar el dentista com més aviat millor. Així, el professional podrà valorar quina és la causa de la fractura i el tractament que cal per salvar la dent.

Si la dent ha patit una esquerda petita, normalment no cal aplicar-hi cap tractament específic, tan sols cal polir la zona per suavitzar els punts més aspres.

Si l’esquerda és més gran i la fractura va des de la superfície fins al nervi, de vegades es pot solucionar arreglant l’esquerda amb material de farciment. Si el nervi està malmès, aleshores cal fer una endodòncia a la dent.

En els casos en què es fractura una part de la dent, com ara les cúspides de les molars, el més habitual és arreglar-ho restaurant la forma de la dent amb material de farciment o col·locant una corona o una incrustació.

Quan la dent pateix una fractura vertical i queda dividida en dues parts, moltes vegades no es pot arreglar i la dent s’ha d’extreure.

Depenent de la gravetat del trencament el tractament serà més senzill o més complex. És per aquest motiu que el cost pot ser variable depenent de la causa. El professional serà el que determini quin serà el tractament adequat per al pacient.

 

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques