Preguntes freqüents

En què podem ajudar-te?

La nostra secció d’ajuda és la manera més ràpida de resoldre qualsevol consulta.

Preguntes freqüents

A les nostres clíniques Adeslas podràs fer-te una multitud de tractaments per estar en un òptim estat de salut bucodental. Alguns d’aquests tractaments són:

  • Tractaments d’ortodòncia (bràquets de safir, de ceràmica, invisibles, linguals…).
  • Tractaments d’endodòncia (uniradiculars, biradiculars, multiradiculars).
  • Tractaments de periodòncia quirúrgics i no quirúrgics.
  • Col·locació de facetes (de porcellana, de composite…).
  • Implants dentals (endoossis, subperiòstics…).
  • Blanquejament dental (amb led, amb làser…).

Entre els dos i els tres anys de vida, que és quan ja es tenen totes les dents temporals en boca.

L’ideal és anar-hi almenys un cop l’any, tot i que de vegades el professional recomanarà les visites amb més freqüència.

Per controlar l’ansietat que genera anar al dentista, el primer que cal fer és anar a conèixer l’equip de la clínica, cosa que facilitarà les visites successives. Anar-hi acompanyat i fer servir auriculars amb música també pot ajudar a distreure’s i tranquil·litzar-se.

La millor cura per a la gingivitis és mantenir una bona rutina d’higiene bucodental i fer visites periòdiques al dentista.

Primer cal conèixer la causa del ronc. Algunes de les recomanacions són baixar de pes, evitar dormir boca amunt, tractar la congestió nasal i evitar el consum d’alcohol.

El principal problema bucodental que poden presentar els infants és la càries dental. També poden patir gingivitis i problemes de maloclusió dentària.

És la malaltia de les genives en l’estat més sever. Provoca la pèrdua de l’os que subjecta les dents i fins i tot n’arriba a provocar la pèrdua.

Es considera urgència dental tota lesió que estigui provocant dolor o inflamació, com també la presència d’un flegmó.

El bruxisme és una parafunció involuntària que provoca mal a la mandíbula, l’oïda i el cap, a més de trastorns de l’articulació temporomandibular i de desgast de les dents. El tracten diversos professionals, com el cirurgià maxil·lofacial, l’odontòleg i el fisioterapeuta.

El primer que cal fer és visitar el dentista per poder valorar-ne l’extensió i la gravetat i decidir el millor tractament per reparar-la.

Es recomana visitar el dentista perquè pugui valorar l’estat de la peça i el pronòstic, de manera que pugui fer un pla de tractament.

És l’excessiva producció de saliva o hipersalivació que es pot deure a malalties neurològiques o anomalies anatòmiques de la boca.

L’anestèsia del dentista costuma a durar, aproximadament, de 2 a 3 hores, tot i que en zones com els llavis o la llengua pot trigar a desaparèixer de 3 a 5 hores.

En principi, es pot menjar de tot, intentant que els bocins estiguin pretallats i els aliments siguin fàcils de mastegar. Cal evitar menjar aliments excessivament durs i enganxosos.

Depèn del tractament que s’hagi fet, però l’ideal és menjar aliments freds i que no requereixin massa masticació per evitar mossegar-nos la zona on persisteixi l’anestèsia.

En aquest article trobaràs més informació sobre quins aliments són més aconsellables després d’un tractament amb anestèsi

L’ideal és començar amb una alimentació tova per acostumar-se a menjar amb bràquets. Els aliments freds també ajudaran a calmar el dolor que pot aparèixer els primers dies de tractament.

Has d’anar al dentista perquè valori quina és la causa del descimentat i si és viable tornar a cimentar sobre la dent pilar.

És un procediment mitjançant el qual es personalitza i es planifica el tractament necessari per millorar l’estètica de les dents frontals.

La radiografia panoràmica o ortopantomografia és la radiografia en dues dimensions que captura la imatge de la boca sencera mostrant les dents, els ossos maxil·lars superior i inferior, com també les estructures adjacents. Les radiografies intraorals són plaques més petites on es captura la imatge d’una dent completa (periapical) o les corones de diverses dents (aletes de mossegada).

El TAC dental és un tipus d’estudi radiològic que captura imatges dels ossos maxil·lars superior i inferior en tres dimensions. A Adeslas Dental es fan aquesta mena d’estudis per planificar la col·locació d’implants osteointegrats o l’extracció dels queixals del seny.

És el conjunt de tractaments que tenen com a finalitat salvar i conservar les dents naturals per evitar-ne l’extracció.

És la branca de l’odontologia encarregada de prevenir i evitar l’aparició de malalties com són les càries o les malalties de les genives per mantenir una bona salut bucodental.