Tornar al Blog

Microfacetes: avantatges i desavantatges

Microfacetes: avantatges i desavantatges
23/11/2022 |

Una de les màximes preocupacions que tenen els pacients quan pensen a col·locar-se facetes dentals per millorar l’aspecte del seu somriure és el dany durador que el procediment pot causar a les dents.            

Per això, en aquest article portem una de les solucions més recents que hi ha al mercat per acabar amb tot això: les microfacetes.

Les microfacetes han canviat el panorama de les facetes dentals, ja que eliminen la necessitat de tallar i, per tant, de treure l’esmalt de la dent.

Totes les facetes es dissenyen per ser col·locades sobre les dents naturals i, així, crear un somriure bonic i harmònic. Certs tipus de facetes requereixen que es talli o es redueixi l’esmalt dental sa per aconseguir tenir prou espai per poder col·locar les facetes sense que siguin massa gruixudes. El tractament amb microfacetes evita aquest tallat de les dent, el qual és irreversible.

Com podem saber si som bons candidats a portar aquest tipus de microfacetes?      

Cada pacient és diferent. Un tractament de microfacetes depèn tant de l’estat de la salut bucodental com de si ja es tenen tractaments estètics a la boca. L’estil de vida, i també el pressupost, hi poden influir.               

Si responem “sí” a qualsevol de les preguntes següents, podríem ser candidats al tractament amb facetes.

 • Vols ampliar un somriure estret?     
 • Tens les dents petites?      
 • Tens les dents desgastades?    
 • T’han extret dents?     
 • Tens les dents clivellades o estellades?    
 • Vols un somriure més juvenil?
 • Tens les dents tortes?      

Si t’interessa saber més coses sobre les microfacetes, et recomanem que demanis hora on-line perquè un dels nostres especialistes et pugui assessorar. 

Què són les microfacetes?

Les microfacetes són làmines superfines de porcellana d’alta qualitat curosament estratificada que cobreixen totes les imperfeccions de les dents, des de taques fins a trencaments, fissures o esquerdes. 

Les facetes s’adhereixen directament a les dents, de manera que es veuen rectes i naturals, alhora que complementen la forma del somriure i de la cara, el color de la pell i fins i l’edat.   

Com amb totes les facetes, la planificació i la col·locació de les microfacetes requereix precisió, un alt grau d’habilitat tècnica i molta atenció als detalls.                 

Les microfacetes poden semblar làmines molt delicades, però quan s’adhereixen a l’esmalt exterior de les dents adopten la força de la dent i la realcen amb la porcellana.        

Les microfacetes serveixen per a tothom?    

Els canvis d’imatge de somriure creats amb aquest tipus de facetes són increïblement forts i duradors. No són voluminosos ni gruixuts i aporten un aspecte natural i bonic per millorar el somriure.

Aquestes primes làmines de porcellana fetes a mida es col·loquen a la part frontal de les dents i es poden dissenyar per canviar-ne la mida, la forma, el color o el contorn.   

No tots els somriures són bons candidats per a aquesta tècnica sense preparació, per això consultar un dentista que estigui familiaritzat amb els criteris de selecció l’ajudarà a descobrir les diferents possibilitats.              

Durant una consulta individual, l’odontòleg examinarà les dents i les genives i escoltarà les inquietuds i expectatives del pacient per determinar el mètode més adequat per aconseguir els millors resultats tant estètics com funcionals.

La diferència principal amb les facetes convencionals és que aquestes requereixen que s’elimini l’esmalt dental de la superfície per garantir que encaixin de manera correcta. Les microfacetes o facetes sense preparació, com indica el seu nom, no requereixen el tallat. Són prou primes com per encaixar perfectament sobre cada dent. 

Avantatges de les microfacetes 

En els tractaments de facetes sense necessitat de preparació, no s’elimina res de la superfície de la dent. Per raons òbvies, aquesta opció no invasiva és ideal per a pacients que estan preocupats per aquest aspecte. Tampoc cal anestèsia durant el procediment o el procés d’unió o cimentat.               

Per tant, els avantatges del tractament amb microfacetes sense preparació són:

 • El procediment generalment es fa sense necessitat d’anestèsia.          
 • No hi ha remoció o eliminació de l’esmalt de les dents.     
 • S’obtenen uns resultats fantàstics sense treure ni alterar cap estructura dental subjacent, cosa que significa que no hi ha tallat.    
 • S’està menys temps a la cadira dental.
 • No cal portar facetes temporals mentre s’espera que es fabriquin les facetes finals, per la qual cosa és una opció més ràpida si es vol un canvi d’imatge del somriure.                    

No obstant això, les microfacetes no serveixen per a tots els casos. Les facetes tradicionals o convencionals poden corregir una gamma més àmplia de problemes estètics i s’adapten millor a alguns pacients.      

Desavantatges de les microfacetes

El problema principal d’aquestes microfacetes o facetes sense preparació és que no tots els pacients en són candidats ideals. Com que són tan primes, pot ser que no amaguin la decoloració o les taques més fosques de l’esmalt.                                

En termes generals, els pacients amb problemes de desalineació moderada o dents grans no en són bons candidats.          

Idealment, les facetes sense preparació són una opció excel·lent per a pacients amb problemes dentals menors i una bona base dental

Tot i que les facetes dentals són una solució semipermanent, aquesta mena de tractament pot proporcionar als pacients un nou somriure durant força anys. Amb una higiene dental adequada i visites regulars al dentista, la restauració amb facetes és una opció excel·lent que pot durar de 8 a 10 anys.

Si es decideix fer un procediment dental restauratiu o estètic, és essencial trobar un expert en estètica dental que es mantingui actualitzat sobre les últimes tècniques per poder brindar als pacients les millors opcions i resultats. Et convidem a demanar hora on-line perquè un dels nostres especialistes et pugui assessorar. Informa-te’n ara!

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques