Tornar al Blog

Per a què serveixen (i per a què no) les facetes dentals

carilles dentals
10/05/2019 |

El primer que hem de tenir clar és que les facetes dentals són un tractament bàsicament estètic i que hi ha problemes de la nostra salut dental que no poden solucionar.
Si el nostre problema té a veure amb el color, la forma o la posició de les dents, les facetes podran ajudar-nos, però si tenim algun tipus de malaltia, primer hem de diagnosticar i tractar el problema de salut i després decidir si volem millorar l’aspecte de les nostres dents amb les facetes.

Per a què serveixen les facetes dentals

A més de millorar el color, la forma i la posició de les dents, les facetes dentals també poden fer que una dent astellada recuperi la seva forma completa una altra vegada. Potser el nostre problema és un buit petit o diastemes entre les dents, o necessitem corregir l’alineació d’una dent que estigui una mica mogut respecte als altres, en aquest cas les facetes són el tractament que pot ajudar-nos.
Però hi ha problemes que les facetes no poden resoldre ja que seria com intentar començar la casa per la teulada. Abans de cobrir la necessitat estètica hem de solucionar el nostre problema de salut perquè sigui un tractament definitiu. Aquest és el cas de, per exemple, el bruxisme o la piorrea.

Quan les facetes dentals no són (encara) el que necessites

El tractament amb facetes dentals ajuda a recuperar la pèrdua d’estructura dentària provocada pel bruxisme i millora l’aspecte estètic de les dents, però no serveix com a tractament per a fer desaparèixer la parafunció de grinyolar o estrènyer les dents. Teniu més informació sobre què és el bruxisme i com tractar-lo en aquest article del blog.
En el cas de la periodontitis o piorrea, la malaltia afecta als teixits que envolten i sostenen les dents i pot arribar a provocar la pèrdua dental si no es tracta. En aquest article us expliquem quines són les causes i els tipus de piorrea que existeixen. Les facetes poden ajudar reparar les seqüeles estètiques però no són el tractament curatiu.
No cal oblidar que les facetes són un tractament estètic i que hem de recórrer a elles quan el problema de salut ja estigui tractat.

 

Resuelve tus dudas sobre carillas dentales
Resuelve tus dudas sobre carillas dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques