Tornar al Blog

Què és la dent de Turner?

Somriure de dona amb dent de turner
02/07/2020 |

La hipoplàsia de Turner, també coneguda com a dent de Turner, és un terme que es fa servir per descriure una dent permanent amb un defecte hipoplàstic a l’esmalt de la corona

Com es produeix

Una infecció o un traumatisme localitzat en una dent de llet es pot transmetre a la dent permanent subjacent.

Si la infecció o el trauma es produeix mentre s’està formant la corona de la dent permanent, l’esmalt resultant serà hipoplàstic o hipomineralitzat.

Historial dental

Cal destacar que els pares tendeixen a oblidar o passar per alt l’historial de traumatismes dentals menors que van tenir lloc anys enrere.

Aquests nens acostumen a tenir una lesió a les dents temporals sense signes clínics objectius en aquell moment. Aquests signes s’expressen a la dentició permanent com a defectes de desenvolupament.  

La hipoplàsia, causada per una interrupció en el procés de formació de la matriu de l’esmalt, provoca un defecte en la qualitat i el gruix de l’esmalt.

Aquestes alteracions es poden manifestar com a taques blanques, bandes horitzontals estretes, línies de forats, solcs i decoloració de les dents que varien de groc a marró fosc.

La hipoplàsia de l’esmalt és un problema greu que pot derivar en un deteriorament de la salut bucal i causar trastorns fisiològics i psicològics.  

Característiques de la hipoplàsia de Turner

Les característiques de la hipoplàsia de l’esmalt inclouen una estètica desfavorable, més sensibilitat als canvis, maloclusió i susceptibilitat a la càries dental. 

Les dents més afectades freqüentment per aquesta patologia són les incisives centrals permanents superiors, ja que acostumen a veure’s afectades per un traumatisme en les incisives de llet que les ha precedit a l’erupció.

Com es corregeix

Si el tractament tant en dents de llet com en dents permanents afectades s’endarrereix, pot donar lloc a la patologia al nervi de la dent i, en conseqüència, una sèrie de seqüeles.

L’objectiu del tractament ha de ser preservar la vitalitat de la dent i evitar que l’esmalt es destrueixi encara més.

Afortunadament, la hipoplàsia de l’esmalt generalment es pot tractar restaurant l’esmalt afectat col·locant un material restaurador del mateix color de la dent per protegir-la d’un desgast més gran.

És molt important seguir una rutina adequada d’higiene oral i aplicar fluor de manera tòpica per reduir la sensibilitat de la dentina i l’atac de la càries.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques