Tornar al Blog

Què és el bruxisme infantil i quines en són les causes?

bruxisme infantil
21/11/2019 |

Molts pares quan observen com dormen els fills, en comptes de sentir una respiració lleugera i potser un sospir ocasional, senten sons característics del bruxisme o carrisqueig de les dents.

Carrisquejar les dents o serrar les mandíbules és una parafunció anomenada bruxisme molt comuna en nens, que sovint es produeix durant les fases de son profund o quan els nens estan sota estrès.

Causes del bruxisme en infants

En alguns casos, els infants poden carrisquejar perquè les dents superiors i inferiors no estan alineades correctament. D’altres ho fan com a resposta al dolor, com el mal d’orella o la dentició. Molts infants quan superen aquestes causes deixen de carrisquejar les dents.

Les conseqüències del bruxisme poden ser: desgast de l’esmalt dental, estellament de les dents, augment de la sensibilitat a la temperatura, dolor facial sever i problemes en l’articulació temporomandibular.

La major part dels infants superen el bruxisme, però una combinació d’observació per part de la família i visites regulars al dentista pot ajudar a mantenir el problema sota control fins que ho facin.

La major part dels menors deixen de carrisquejar quan perden les dents de llet. No obstant això, alguns infants continuen carrisquejant i serrant en l’adolescència. Si el bruxisme el causa l’estrès, continuarà fins que l’estrès s’alleugi.

Com es pot evitar el bruxisme infantil

Com que una part del bruxisme és la reacció natural al creixement i desenvolupament, la major part dels casos no es poden prevenir. No obstant això, es pot evitar el bruxisme induït per l’estrès.

En aquests casos és important preguntar al nen què l’està molestant i així poder trobar la manera d’ajudar-lo. Relaxar-se abans d’anar a dormir, per exemple, prenent un bany calent, escoltant música relaxant o llegint un llibre, pot ajudar a disminuir el bruxisme.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques