Tornar al Blog

Blancorèxia: l’obsessió per les dents blanques

blancorèxia
24/02/2022 |

A tothom li agrada veure’s de la millor manera possible i tenir un somriure blanc i brillant. Fer-se un emblanquiment dental a la consulta pot ajudar a aconseguir uns objectius. Tot i això, alguns pacients no estan satisfets amb els resultats dels seus tractaments. D’aquí que s’efectuïn sessions d’emblanquiment dental freqüents i excessives mentre malden per tenir un somriure completament blanc.

Què es la blancorèxia i quines són les seves causes?

Darrerament s’observa que hi pot haver una obsessió que porti a emblanquir massa les dents perquè llueixin el més blanques possibles; això és un problema nou que els dentistes han començat a anomenar blancorèxia.

El fet que algunes persones no puguin parar d’emblanquir-se les dents s’ha començat a considerar una nova addicció. Com que la decoloració és fàcil i efectiva, les persones s’hi poden enganxar realment.

El problema comença a ser palpable i es pot considerar un signe d’alarma quan el pacient demana de manera reiterada tractaments d’emblanquiment dental cada poc temps o, fins i tot, comença a usar productes emblanquidors sense cap mena de supervisió per part de l’odontòleg. 

Les principals causes que s’han vist que influeixen en aquesta obsessió per exhibir un somriure més blanc, són l’allau publicitària de diversos productes que estiguin a la venda i no comportin cap supervisió per part dels professionals, el desig d’imitar els famosos i influencers, i una veritable manca d’informació respecte de les complicacions que pugui comportar l’ús d’aquests productes d’una manera obsessiva.

Perills de la blancorèxia 

La blancorèxia pot tenir molts perills perquè en funció del producte que s’estigui fent servir, de la freqüència amb què s’usi i de la condició prèvia de les dents pot causar:

  • Sensibilitat a les dents pel que fa a aliments freds o calents, un efecte secundari que s’exacerba quan s’emblanquinen les dents en excés.
  • Irritació de les genives i fins i tot de la gola. També pot fer que sagnin les genives, cosa que pot arribar a ser força incòmode.
  • Erosió dental. Si les dents estan sobreexposades als agents emblanquidors, això pot causar que l’esmalt que protegeix les dents es destrueixi i provocaria problemes de salut bucal de debò, com ara càries i fractures.
  • Dany irreparable a les dents.

Tractaments d’emblanquiment

L’opció més segura per obtenir un somriure més blanc és visitar el dentista per avaluar la condició de les dents i valorar si cal un canvi d’imatge segur i personalitzat del somriure que s’adapti a les necessitats reals. També és recomanable evitar tant com es pugui els factors que provoquen taques i decoloració de les dents, com el cafè, el te, el vi negre i els refrescos.

Els tractaments d’emblanquiment dental són avui dia el procediment dental cosmètic més demandat i han augmentat considerablement en els darrers anys. Amb tot, si bé la majoria dels especialistes no ho arribaria a qualificar d’addicció, molts dentistes sí que consideren que algunes persones s’excedeixen a l’hora de buscar el somriure perfecte.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques