Tornar al Blog

Escala de color de les dents: quants blancs hi ha

Escala de color de les dents: quants blancs hi ha
01/09/2021 |

Cada persona és única i, en conseqüència, el color de les dents també ho és.
Per això, no hi ha cap sistema estàndard únic en el camp dental per mesurar i determinar el color exacte dins de l’escala de color de les dents. No obstant això, una eina de referència d’ús comú a les clíniques dentals és la guia de colors.

Guia de color per a les dents

Una de les guies de colors més comunes divideix el color de les dents en quatre rangs de colors bàsics: A (marró rogenc), B (groc rogenc), C (gris) i D (gris rogenc).

Dins de cada rang hi ha diferents nivells de foscor, cosa que dona com a resultat un quadre prou detallat dels possibles colors de dents que hi ha. El 99,8% de les persones poden trobar una combinació perfecta de color per a les dents amb aquesta guia.

Per fer servir aquesta guia, només cal combinar el color de la dent actual amb el color corresponent a la taula. Això ofereix un punt de partida per determinar com volem que siguin de blanques les dents.

El blanc autèntic de les dents

El color natural de les dents ve donat principalment per la dentina i en part l’esmalt, que és un material semi-translúcid.

El color mitjà d’una dent és A3, es considera un color normal i al voltant del 70% de la població té dents naturals que estan dins d’aquest rang.
Un to B1 és considerablement més clar que un A3 i, generalment, es considera el to natural més clar.

No obstant això, habitualment molta gent vol tenir les dents més blanques i brillants, i millorar la tonalitat. En sotmetre’s a tractaments d’emblanquiment, molta gent demana un nivell més clar encara que el to B1.

En aquest altre article et comptem en 10 passos com mantenir el blanc natural de les teves dents.

El color blanc desitjat.

Amb la introducció de productes emblanquidors, el to natural s’ha tornat molt més clar, hi ha colors encara més clars que el to B1. Aquests colors sovint s’anomenen tons Hollywood, ja que són més blancs que qualsevol dent natural.

Amb els tractaments d’emblanquiment dental és possible arribar a aquests colors extrablancs encara que cal tenir en compte que el resultat final dependrà en gran mesura del color natural original que tingui la dent.
Si amb els tractaments d’emblanquiment dental és impossible arribar a aquest rangs tan clars de color, hi ha altres tipus de tractaments que poden oferir el canvi a dents més blanques, com són les facetes.

 

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques