Tornar al Blog

10 beneficis de somriure per a la salut

10 beneficis de somriure per a la salut
07/09/2022 |

Moltes persones simplement veuen el somriure com una resposta involuntària a les coses que ens provoquen alegria o ens fan riure. Si bé tot això és cert, se’ns passa per alt una qüestió important: somriure pot ser una tria conscient i intencionada

Sembla que el fet de somriure, sigui o no genuí, pot actuar sobre el cos i la ment de diverses maneres positives oferint tot de beneficis per a la salut, l’estat d’ànim i fins i tot l’estat d’ànim de les persones que ens envolten.

10 raons per somriure cada dia que beneficien la nostra salut

Somriure ajuda a viure més temps

Potser el motiu més convincent per somriure és que el somriure pot allargar la nostra vida útil en general. Hi ha estudis que demostren que un somriure genuí i intens s’associa amb una vida més llarga.

En general, les persones felices sembla que gaudeixen d’una salut més bona i de més longevitat. La recerca suggereix que la felicitat podria fer augmentar l’esperança de vida en anys, cosa que suggereix que mantenir un estat d’ànim feliç i positiu pot ser una part important de viure un estil de vida saludable.

Somriure alleuja l’estrès

L’estrès pot afectar tot el cos i pot aparèixer reflectit en el rostre. Somriure no només ajuda a evitar que ens veiem cansats, desgastats i atabalats, sinó que també pot ajudar a disminuir l’estrès. Encara que no es tinguin ganes de somriure o fins i tot si fingim un somriure, ajudarem a disminuir l’estrès.

Somriure eleva l’estat d’ànim

És molt probable que somriure quan ens sentim una mica deprimits ajudi a canviar l’estat d’ànim a millor. L’acte físic de somriure activa rutes en el cervell que influeixen en l’estat emocional. Això vol dir que si adoptem una expressió facial feliç, podem “enganyar” la ment perquè entri en una etapa de felicitat.

Un simple somriure pot desencadenar l’alliberament de neuropèptids que milloren la comunicació neuronal, com també neurotransmissors com la dopamina i la serotonina, que poden millorar l’estat d’ànim. Somriure és un antidepressiu natural.

El somriure s’encomana

El cervell detecta i interpreta automàticament les expressions facials d’altri i, de vegades, fins i tot les pot imitar. Això significa que veure el somriure d’una altra persona pot generar de manera inconscient un somriure en nosaltres mateixos. Està científicament comprovat que els somriures s’encomanen.

Somriure reforça el sistema immunològic

Somriure també pot millorar l’estat de salut en general i ajudar a funcionar el sistema immunològic d’una manera més efectiva. Es creu que quan somriem, la funció immunològica millora perquè estem més relaxats gràcies a l’alliberament de certs neurotransmissors. Somriure pot ajudar a mantenir una bona salut general o enfortir el sistema immunològic abans de la temporada de constipats i grip. 

Somriure sembla que pot tenir un impacte beneficiós en la pressió arterial

El riure sembla que redueix la pressió arterial després de causar un augment inicial de la freqüència cardíaca i la respiració, si bé està demostrat que somriure redueix la freqüència cardíaca pel que fa a l’estrès i, per tant, segurament la pressió arterial.

Somriure redueix el dolor

El somriure allibera endorfines, uns altres analgèsics naturals, i serotonina. Junts, aquests químics cerebrals ens fan sentir bé de cap a peus; no només eleven l’estat d’ànim, sinó que també relaxen el cos i redueixen el dolor físic. Somriure és una droga natural.

Somriure ens fa més atractius

De manera natural solem sentir-nos més atrets per les persones que somriuen, mentre que les expressions facials més severes o negatives com arrufar les celles funcionen de manera oposada, ja que allunyen les persones de manera efectiva. Somriure es veu com més atractiu, i les persones poden assumir fins i tot que tenim trets de personalitat més positius si somriem.

El somriure no només ens pot fer més atractius, sinó que també pot fer-nos semblar més joves. Els músculs que fem servir per somriure ens aixequen la cara fent que una persona sembli més jove. En lloc d’optar per un estirament facial, hem de mirar de somriure durant tot el dia: ens veurem més joves i ens sentirem més bé.

Somriure suggereix èxit

S’han fet recerques que han demostrat que les persones que somriuen de manera habitual semblen més segures d’elles mateixes. Somriure durant les reunions i les cites de negocis, comportarà que les persones reaccionin de manera diferent.

Somriure ajuda a mantenir-nos positius

Somriure i alhora intentar pensar en una cosa negativa sense perdre el somriure és difícil. El somriure pot influir en els nostres sentiments de positivitat, fins i tot si ens sentim poc naturals o forçats. Independentment de si el somriure és genuí o no, el missatge que envia al cervell i, en última instància, a la resta del cos és que tot va bé.

Per aquestes raons, entre moltes altres, cuidar el somriure ha de ser una prioritat, ja que s’ha demostrat que contribueix al benestar tant mental com físic.

Moltes persones se senten acomplexades pel seu somriure i es tapen la boca quan ho fan. Una boca amb les dents desalineades, deteriorades o tacades pel consum de tabac, vi negre o cafè solen ser els motius més habituals que porten moltes persones a sentir-se descontentes i acomplexades amb el seu somriure. Aquestes emocions poden generar inseguretats i malestar psicològic, fins i tot poden fer que s’eviti somriure en públic.

Els tractaments dentals que ajuden a millorar el somriure com són els tractaments d’ortodòncia, d’emblanquiment dental o de facetes dentals, entre molts altres, poden ser la solució per aconseguir millorar la nostra autoestima, com també una bona salut bucodental. Informa’t sobre els nostres tractaments de facetes dentals i demana hora a la Clínica Adeslas més pròxima.

Calcula el precio de tu ortodoncia en 1 minuto
Calcula el precio de tu ortodoncia en un minuto
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques