Tornar al Blog

5 consells per fer petons amb bràquets

Besar amb brackets
12/03/2019 |

Els pacients a qui se’ls col·loca un tractament d’ortodòncia amb bràquets solen tenir moltes preocupacions i preguntes. Una pregunta comuna, que molts no s’atreveixen a fer, és si podran fer petons portant els bràquets posats.
Hi ha moltes llegendes urbanes sobre persones que s’han quedat enganxades amb els bràquets mentre es feien petons. Aquestes històries són molt divertides, però no són realistes. És molt difícil que els bràquets s’enganxin els uns amb els altres i s’enganxin entre ells. Actualment, tant els bràquets com els arcs són molt petits i suaus i, per tant, tenen menys probabilitats d’enganxar-se amb qualsevol cosa.
Fer petons amb bràquets no t’hauria de preocupar; tot i així, et donem una sèrie de consells:

  1. Comença a poc a poc. Els bràquets acabats de col·locar generen dolor a les dents, i per això necessitaràs una mica de temps per estar-hi còmode i acostumar-te a menjar, rentar-te les dents o fins i tot a fer petons.
  2. Mantingues la boca tancada. Que els bràquets xoquin amb les dents no és una bona manera de començar.
  3. Alleuja la pressió als llavis. Si pressiones massa ràpid i amb força pots fer mal a l’altra persona, però també pots acabar fent-te mal a tu mateix.
  4. Col·loca-t’hi cera. Pots cobrir les zones més irregulars o aspres amb cera per evitar frecs innecessaris.
  5. Mantingues l’alè fresc. Per fer-ho és important mantenir una bona higiene oral, cosa que es complica amb els bràquets.

 

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques