Disseny del somriure

Combina tractaments dentals per aconseguir el teu somriure perfecte

Aquest tractament és per a tu si…

Vols perfeccionar el disseny i l’estètica del teu somriure

Què és el disseny d’un somriure?

Un somriure ampli, brillant i sa és bonic. És un dels primers trets que mostrem a les persones que ens envolten i ens confereix seguretat en les interaccions socials.

Si no estem conformes amb l’estètica del nostre somriure o amb l’aspecte de les nostres dents, no cal amagar-ho. Hi ha moltes solucions que ens poden ajudar a millorar el disseny o l’estètica del somriure i, en conseqüència, la salut bucodental.

El disseny del somriure és una eina de planificació de tractaments dentals que ajuda l’odontòleg a tenir una millor visió diagnòstica dels problemes que cal tractar. És una eina que millora el somriure i la previsibilitat o la comunicació entre els odontòlegs i els seus pacients. 

El pla de tractament es basa principalment en l’anàlisi exhaustiva de les proporcions dentals i facials del pacient. Mitjançant l’ús de vídeos, fotografies i esbossos temporals, es pot tenir una idea millor de la relació entre els llavis, les genives i les dents.

Tipus de tractaments en el disseny del somriure

Es tracta d’un tractament que combina una varietat de tractaments dentals per ajudar els pacients a aconseguir un somriure simètric i bonic. Aquest tipus de disciplina millora tant l’estètica del somriure com la funció de les dents amb canvis d’imatge personalitzats. 

El disseny del somriure diagnostica i planifica els diferents tractaments necessaris per corregir l’àmplia varietat de problemes dentals cosmètics i funcionals que hi ha. Els passos i els resultats desitjats d’un canvi d’imatge de somriure reflectiran les necessitats úniques i els objectius personals de cada pacient. 

Aquest tipus de tractament té en compte l’edat, el sexe i els trets facials únics de cada pacient, ja que personalitza el pla de canvi d’imatge. 

Aquesta disciplina odontològica valora la situació i els diferents aspectes de les dents i dissenya un pla de tractament que en millori l’aparença. Quins aspectes es valoren?

  • El color
  • L’alineació 
  • La simetria 
  • La relació entre les genives i les dents
  • La funció dental
  • La relació de les dents amb la corba dels llavis

Un pla de disseny de somriure personalitzat pot incloure, entre molts altres, tractaments d’ortodòncia, d’emblanquiment dental, de rehabilitació amb corones o facetes dentals, o fins i tot amb implants dentals i tractament de perfilat de genives.

Demana cita preferent per a resoldre els teus dubtes sobre ortodòncia
Nueva llamada a la acción

Cada cas és diferent, i per això és important avaluar tots els aspectes, discutir els objectius i recomanar les opcions de tractament que siguin més apropiades per a cada persona.

La presència de dents descolorides, estellades o esquerdades implica ser un bon candidat per a un canvi d’estètica del somriure. L’absència de dents també es pot tractar mitjançant aquest tractament. Tant si es busca la millora d’algunes dents com de tota la boca, es pot fer un tractament que inclou tota la gamma de solucions dentals necessàries per aconseguir un resultat òptim. El preu del disseny del somriure varia en funció de les intervencions que s’hi facin. 

Disseny del somriure

Beneficis del disseny del somriure

Totes les tècniques i els tractaments relacionats amb el disseny del somriure han experimentat un auge extraordinari els últims anys. Es tracta d’un concepte innovador de la salut dental, en què els aspectes estètics cobren la mateixa importància que els funcionals. Els avenços tecnològics han fet possible, a més, que siguin tractaments ràpids, efectius, indolors i adaptats a les necessitats de cada pacient. Per exemple, l’ortodòncia ha deixat de ser un tractament exclusiu per a la infància i actualment es pot millorar la col·locació de les dents en qualsevol etapa de la vida.

Els diferents tractaments de disseny del somriure contribueixen de manera directa a millorar l’autoestima i la confiança de les persones. Es recupera la seguretat i això repercuteix en el benestar general. Però, a més, no tan sols tenen beneficis en l’estat anímic, també els efectes són positius pel que fa a millorar la salut dental, en aspectes com ara la higiene, la simetria o la proporcionalitat.

Disseny del somriure: durada i fases del tractament

El disseny del somriure implica una consulta inicial en què el dentista avalua l’historial dental i discuteix les preocupacions actuals. Es fan un seguit de proves i exàmens que inclouen radiografies, fotos de diagnòstic, examen intraoral per detectar possibles problemes com càries o malaltia de les genives i una avaluació de la mossegada. 

La durada d’un procediment de disseny del somriure varia segons els procediments necessaris i triats. Els canvis d’imatge de somriure sovint es divideixen en dues etapes:

  • La primera etapa implica el disseny mateix del pla de tractament, per a la qual cosa cal prendre impressions de la boca per planificar els tractaments necessaris. En certs casos es pot col·locar el que anomenem mock up, que no és més que un esbós del resultat final que es vol aconseguir perquè el pacient es faci una idea dels canvis que implicarà el tractament.
  • La resta dels treballs dentals es fan durant la segona etapa, una vegada acceptat el plantejament del disseny del somriure. Depenent dels tractaments que calguin per arribar al resultat final, el tractament tarda més o menys.

Tractaments del disseny del somriure

Els tractaments necessaris per aconseguir l’objectiu plantejat s’adapten a les necessitats úniques de cada pacient, per això, el preu del disseny del somriure, com s’ha esmentat abans, depèn dels procediments que es decideixi incorporar en el tractament global. Quan s’han determinat els procediments que aconseguiran millor el resultat desitjat, es lliura un desglossament de preus personalitzat.

Una vegada acabat el tractament d’estètica del somriure, perquè els resultats siguin al màxim de saludables i duradors, els hàbits de cura i higiene bucodental a casa, com també les visites regulars al dentista, són imprescindibles. 

Nueva llamada a la acción
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any

+