Tornar al Blog

Digues adeu a la sensibilitat dental aquest estiu (i potser per sempre)

adeu a la sensibilitat dental: parella amb gelat
18/07/2019 |

Si pensem en l’estiu, ens venen al cap coses fredes o gelades que ens refrescaran el cos en moments de màxima calor. Però, què passa si cada vegada que prens alguna cosa refrescant tens molèsties a les dents?
Gairebé tothom sap què és la sensibilitat dental, aquella incòmoda sensació que tenim a les dents quan mosseguem un gelat. La sensibilitat dental és, al cap i a la fi, la reacció que té la dentina cap a certs estímuls externs (com les condicions tèrmiques). Aquesta sensibilitat s’aguditza quan consumim productes freds.
Què podem fer per superar l’estiu sense patir sensibilitat dental? Llegeix amb atenció els consells següents i comença a gaudir de les coses gelades que més t’agraden a l’estiu.

Fes servir una tècnica de raspallat correcta

Encara que pugui semblar banal, aquest punt és molt important. La sensibilitat dental es produeix per una pèrdua o degradació de l’esmalt dental, i un dels motius del deteriorament de l’esmalt és un raspallat agressiu de les dents.

Fes servir productes específics que tractin la sensibilitat dental

Hi ha una àmplia gamma de pastes de dents i col·lutoris no abrasius que protegeixen l’esmalt. Tenen com a funció crear un escut protector sobre l’esmalt, fent que la sensació de sensibilitat dental disminueixi notablement.

Pensa en el que menges

L’alimentació té un paper molt important. És vital evitar (o limitar) consumir sucre i cítrics. Aquests aliments modifiquen el PH de la boca i provoquen el desgast de les dents.
Si se’n consumeix, és important rentar-se les dents després. Recordem que les begudes gasoses, que es consumeixen més a l’estiu, contenen molt de sucre.
A més, mantenir una dieta equilibrada ajudarà a tenir una millor salut bucodental.

Tria bé el raspall de dents

En casos de sensibilitat dental, el raspall també hi tindrà un paper molt important. El raspall ha de tenir filaments suaus amb punta arrodonida, per aconseguir, d’aquesta manera, una bona higiene dental.
Una higiene dental pobra afavoreix l’acumulació de placa bacteriana i, amb això, el desgast de l’esmalt i l’augment de la sensibilitat dental.

No ingereixis aliments gaire freds

Sabem que a l’estiu el que més ve de gust és un gelat o un granissat ben fred per refrescar-nos i combatre la calor. No obstant això, si esperem un parell de minuts abans de consumir una cosa freda, el producte ja no estarà tan congelat i canviarà l’impacte que tindrà sobre les dents.
A més, procura que no hi hagi canvis de temperatura bruscos a les dents. Per exemple, no combinis una llimonada freda amb un plat calent. És millor consumir aquests aliments separadament perquè les dents es puguin aclimatar a la temperatura de cadascuna.

Procura estar ben hidratat

Finalment, i no per això menys important, parlem de la importància d’estar ben hidratats en tot moment. Quan la boca es deshidrata, segrega menys saliva i tendeix a infectar-se més. La raó d’això és que la saliva és la que s’encarrega d’enfrontar-se a la càries, ja que dilueix el sucre i manté el PH de la boca.
Seguint aquests senzills consells aconseguiràs atenuar la sensibilitat dental, i si malgrat això la sensació continua, demana cita a la teva Clínica Dental Adeslas i t’assessorarem sobre els tractaments per remeiar la sensibilitat dental.
I ara sí, gaudeix de l’estiu!

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques