Tornar al Blog

Què és la prostodòncia dental?

prostodoncia dental
12/03/2020 |

La prostodòncia és una de les branques de l’odontologia que s’ocupa de la substitució de les dents absents i els teixits tous i durs associats a aquesta pèrdua, mitjançant la col·locació de pròtesis, les quals poden ser fixes o removibles i suportades o retingudes per implants.

Qui s’encarrega de la prostodòncia?

L’odontòleg expert en prostodòncia és qui fa el diagnòstic, la planificació del tractament, la rehabilitació i el manteniment de la funció oral, l’aparença i la salut dels pacients amb afeccions clíniques associades a dents absents o deficients.

És important no confondre el prostodontòleg amb el protètic dental. Un tècnic de laboratori dental és el professional que fabrica restauracions dentals, corones, ponts i dentadures postisses basades en dissenys i instruccions proporcionades pel prostodontòleg.

Alguns dels tractaments que fan els prostodontòlegs són:

Facetes:

Làmines primes de ceràmica o resina que cobreixen les superfícies frontals de les dents i proporcionen un canvi en l’aparença de les dents. Le facetes poden canviar la mida, la forma o el color de les dents, i fins i tot tancar petits espais entre elles.

Corones:

Fundes que substitueixen tota la superfície visible d’una dent per sobre de la línia de les genives. Es poden fabricar en metall, porcellana fusionada amb metall o totalment ceràmiques.

Ponts fixos:

Aquest mètode de substitució de dents fa servir dents sanes existents a cada banda de l’espai per suportar una o més dents artificials. Es fabriquen una sèrie de corones unides com una sola unitat, que després es col·loca sobre les dents pilars preparades.

Pròtesis sobre implants dentals:

Els implants consisteixen en un cargol que s’implanta a l’os mitjançant un procediment quirúrgic menor per substituir la rel de la dent perduda. Els implants es poden fer servir per substituir dents individuals o múltiples, o per suportar altres tipus de restauracions dentals, com ara ponts o pròtesis removibles.

Pròtesis removibles:

N’hi ha de molts tipus, incloses les varietats completes, parcials i compatibles amb implants. Milloren l’estètica i la funcionalitat d’una persona a la qual li falten dents, però generalment requereix un període d’ajustament i adaptació.

Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques