Tornar al Blog

Ortodòncia infantil: quan s’hauria de començar?

ortodòncia pediàtrica
10/01/2019 |

Els pares pregunten sovint quan s’hauria de començar el tractament d’ortodòncia dels fills.
Com a norma general, es recomana que els nens d’entre 8 i 10 anys visitin un odontòleg especialista en ortodòncia per a una primera valoració. Això permet avaluar les dents que hi ha a la boca i determina si podria ser necessari o no un tractament primerenc.
En general, les primeres molars permanents ja són a la boca, cosa que proporciona a l’ortodoncista l’oportunitat de detectar una maloclusió en desenvolupament. Les incisives també acostumen a començar a aparèixer i ja hi pot haver problemes com ara apinyament, sobremossegades, mossegades creuades o mossegades obertes.
Tot i que generalment el tractament no comença fins passat un període d’entre un i cinc anys després de l’avaluació inicial, és inútil per determinar si el nen té cap problema amb la mandíbula i les dents en una etapa primerenca, quan és possible que sigui més fàcil de tractar.
En alguns nens, el tractament primerenc pot prevenir traumatismes en dents frontals molt sortides. D’altra banda, les dents molt apinyades poden impedir una bona higiene bucal.
El tractament d’ortodòncia primerenca té com a objectiu corregir problemes seriosos relacionats amb la mossegada i també guiar el patró de creixement de la mandíbula. El tractament primerenc també pot ajudar a fer un lloc addicional a la boca perquè les dents permanents es col·loquin correctament a mesura que entren.
El tractament d’ortodòncia primerenca comença quan els ossos de la mandíbula estan en desenvolupament, per la qual cosa, en ser més flexibles, els procediments correctius funcionen més de pressa i de manera més efectiva que en adolescents i adults. El tractament primerenc apropiat és una mesura interceptiva efectiva que assenta les bases per a una boca sana i que funcioni bé en l’edat adulta.

 

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques