Tornar al Blog

Tipus de mossegadors de bebè i recomanacions

Tipus de mossegadors de bebè
19/03/2020 |

Els mossegadors de bebè són un bon mètode per calmar-los quan els erupcionen les dents com a alternativa al tradicional fregament amb un dit net, una cullera petita i fresca o una gasa humida, com ja vam veure en un altre article; ja que es poden sentir millor quan a les genives sensibles se’ls aplica una pressió lleugera i aconsegueixen consol i alleujament mastegant-los.

Quan s’han de fer servir els mossegadors de bebè?

Les dents de llet, generalment, comencen a erupcionar entre els 6 i els 12 mesos, i arriben a tenir el conjunt complet de dents de llet al seu lloc als 3 anys d’edat.

Els signes i símptomes principals que pateixen els bebès quan comencen a erupcionar-los les dents són.

  • nerviosisme
  • problemes per dormir
  • irritabilitat
  • pèrdua de la gana
  • baveig més abundant del que és habitual

El que no és normal és que tinguin febre, diarrea o borradura.

Tipus de mossegadors de bebè

Igual que cada persona és diferent, cada bebè també ho és, de manera que els tipus de mossegadors que li agraden a un poden ser molt diferents dels que agraden a altres.

Alguns pares s’estimen més fer servir els mossegadors que es poden refredar a la nevera i que proporcionen fred calmant a les genives. És important no congelar-los, ja que podrien produir l’efecte contrari i provocar dolor i incomoditat a les genives. Alguns mossegadors produeixen una vibració quan el bebè mossega la joguina que també pot proporcionar alleujament.

També hi ha collarets i polseres que estan dissenyats perquè els pares els facin servir com a alternativa segura perquè el bebè els pugui mossegar.

Els mossegadors estan fets de tota mena de materials: cautxú, silicona, plàstic o fusta. I n’hi ha de diferents maneres, colors, mides i fins i tot textures.
Molts mossegadors son rodons, per facilitar al bebè que els pugui agafar i sostenir de manera segura abans de posar-se’ls a la boca. Un mossegador massa gran o massa petit podria ser un perill per a la seva seguretat.
També és important a l’hora de triar un mossegador que els materials plàstics estiguin lliures de Bisfenol-A (BPA), que és un component bàsic comú en les resines i alguns tipus de plàstic i que pot alterar les funcions hormonals normals.

Manteniment

És important, a més, crear un bon pla de neteja i desinfecció dels mossegadors per reduir la propagació de gèrmens, especialment si hi ha altres bebès al voltant que també se’l vulguin posar a la boca.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques