Tornar al Blog

Com es pot calmar el mal de dents i de genives d’un bebè?

Com es pot calmar el mal de dents i de genives d’un bebè?
26/12/2019 |

Hi ha un ampli rang de variabilitat respecte del moment en què els surten les primeres dents temporals als infants. El normal és que la primera dent aparegui al voltant dels 6-8 mesos d’edat.

En general, l’erupció de la dentició no causa gaire dolor, no obstant això, els bebès poden mostrar símptomes d’irritabilitat i signes d’incomoditat a l’àrea on està erupcionant la dent, genives sensibles i inflamades, i poden bavejar molt més de l’habitual.

La temperatura corporal d’un bebè pot augmentar lleugerament quan li surten les dents, no obstant això, una febre superior a 38 ºC no està associada a la dentició, i en realitat és un signe de malaltia o infecció que pot requerir tractament.

Algunes dents poden ser més sensibles que d’altres quan entren en erupció. Les molars més grans poden causar més molèsties, ja que tenen una superfície més gran que no poden “tallar” a través del teixit de les genives, com pot fer una incisiva en erupció.

Com es pot calmar el dolor del bebè

En un intent per reduir aquesta incomoditat, el bebè es col·locarà els dits o altres objectes a la boca. Els pares també poden ajudar a alleujar el dolor de l’erupció de la dentició fent un massatge a les genives del bebè amb els dits nets, oferint mossegadors sòlids o tovalloletes netes, congelades o humides.

Si el bebè està clarament incòmode, l’ideal és parlar amb el pediatre per valorar l’administració d’un analgèsic.

També podeu consultar els nostres 7 consells per cuidar la higiene bucal del bebè, o com es pot triar el raspall de les dents i la pasta de dents per a bebès.

Nueva llamada a la acción
Resuelve tus dudas sobre odontopediatría
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques