Tornar al Blog

La importància d’un higienista dental i les funcions que té

higienista dental
20/06/2019 |

Els higienistes dentals o tècnics de grau superior en higiene bucodental són professionals sanitaris experts en la higiene oral i en la prevenció de les malalties bucodentals.

Funcions d’un higienista dental

Avaluen la condició de cada pacient per oferir-li serveis preventius i educatius específics per promoure i que mantingui una bona salut bucal.
S’encarreguen de practicar l’educació sanitària de manera individual o col·lectiva, instruint sobre la higiene bucodental i les mesures de control dietètic que calguin per prevenir processos patològics bucodentals.
Una de les funcions principals que tenen és oferir una teràpia periodontal que inclou la profilaxi, el desbridament periodontal i els procediments de manteniment per a pacients amb malaltia periodontal.
L’ús de mètodes terapèutics ajuda els pacients a controlar la malaltia oral, al mateix temps que brinda plans de tractament personalitzats que emfasitzen la importància dels canvis de comportament.
A més d’aquests procediments, els higienistes poden aplicar segellats de fosses i fissures, fluor tòpic i proporcionar instruccions d’higiene bucal específiques per al pacient.
Els higienistes dentals poden actuar com a ajudants i col·laboradors dels facultatius metges i odontòlegs fent funcions tecnicoassistencials.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques