Tornar al Blog

Diastema dental o la moda de les paletes separades

dents separats
13/09/2018 |

Tenir les dents separades ha evolucionat de ser un defecte que s’havia de corregir a ser un tret estètic que es busca tenir per la connotació de juvenil i la proliferació entre les icones de bellesa.

Un diastema és l’espai que hi ha entre dues dents. Apareix més sovint entre les dues incisives centrals superiors, tret que popularment es coneix amb el nom de paletes separades; això no obstant, també hi pot haver espai entre altres dents.
El diastema acostuma a ser comú entre les criatures amb dents de llet i tendeix a desaparèixer un cop es desenvolupa la dentició definitiva.

Causes d’un diastema dental

  • Falta de correspondència entre la mida de l’os maxil·lar i la mida de les dents. Això pot causar un espai extra si les dents són massa petites respecte de l’os. Els espais també es poden generar si falta alguna dent.
  • Fre del llavi. Un fre del llavi massa gran també pot causar un diastema. El fre del llavi és la porció de teixit que normalment s’estén des de l’interior del llavi superior fins a la geniva, just per damunt de les dues dents frontals superiors, però si continua creixent i passa entre les dues dents frontals en bloqueja el tancament natural.
  • Mals hàbits. La succió del dit polze que tendeix a desplaçar les dents frontals cap endavant, parafuncions com ara la deglució atípica o la malaltia periodontal també poden fer aparèixer espais entre les dents.

Conseqüències d’un diastema dental sobre la salut bucal

Avui dia, les paletes separades s’han posat tan de moda que s’han convertit en un tractament estètic demanat a les clíniques dentals. Això no obstant, no és un tractament que els professionals recomanen, ja que es perd l’engranatge de les dents i es generen problemes com ara:

Malgrat que actualment sigui un tret de moda, convé consultar-ho amb l’especialista perquè pugui identificar la causa del diastema i pugui recomanar el tractament corrector més adequat en cada cas. Cal apostar per salut per damunt de l’estètica passatgera.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques