Tornar al Blog

Consells per netejar un aparell dental invisible

Consells per netejar un aparell dental invisible
10/02/2021 |

En un tractament d’ortodòncia amb fèrules transparents removibles, és important netejar els alineadors adequadament cada dia per obtenir els millors resultats possibles i, alhora, mantenir la boca sana.

Les fèrules o alineadors s’han de netejar cada vegada que es raspallin les dents. Només cal dedicar-hi uns minuts per mantenir nets els alineadors. Primer cal raspallar-los per eliminar-hi possibles residus i després s’han de submergir en una solució netejadora per a pròtesis o retenidors.

Com s’ha de netejar una ortodòncia transparent removible?

La cura dels alineadors és fàcil i només requereix uns minuts. S’ha d’adquirir l’hàbit de netejar el retenidor cada vegada que es raspallin les dents.

Per netejar-lo correctament, només cal seguir els passos següents:

  1. Rentar l’alineador amb aigua tèbia, ni gaire calenta ni gaire freda.
  2. Aplicar sabó a un raspallet de les dents o de pròtesi de filaments suaus. Amb petits moviments circulars, raspallar suaument tot l’alineador, tant per dins com per fora.
  3. Després d’haver-ne raspallat completament l’interior i l’exterior, cal tornar-lo a rentar amb aigua tèbia.
  4. És important inspeccionar l’alineador amb cura per detectar-hi qualsevol acumulació de tosca, que apareix com una pel·lícula blanca i tèrbola que és difícil d’eliminar amb un raspallet de les dents.
  5. Si hi ha acumulació de tosca, cal submergir l’alineador en una solució de neteja per a dentadures postisses, d’acord amb les instruccions del producte.
  6. Una vegada net, es pot tornar a col·locar a la boca o deixar-lo en un estoig perquè s’assequi.

Consells per mantenir-lo en bon estat

La pasta de dents és massa abrasiva i pot ratllar els alineadors. Per això és preferible netejar les fèrules amb un altre tipus de productes.

Els alineadors es poden engroguir si no es raspallen les dents abans de col·locar-los a la boca o pel fet de beure cafè, te, suc, vi o refrescos de colors.

Si no és possible raspallar-se les dents després de cada àpat, és important glopejar bé abans de col·locar els alineadors per evitar que les fèrules s’engrogueixin.

Els alineadors transparents s’han de treure per menjar, però qualsevol acumulació de placa o de restes de menjar enganxades dins del retenidor o a les dents pot provocar càries i fer que el retenidor faci pudor. Per això és important mantenir-lo tan net com sigui possible.

És important que la solució netejadora que s’utilitzi no contingui ingredients forts que puguin corroir l’alineador. Per això, cal consultar l’ortodontista perquè ens proporcioni les millors recomanacions.

 

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques