Tornar al Blog

Avenços i novetats en odontologia per al 2020

Avenços i novetats en odontologia per al 2020
20/08/2020 |

Els avenços i les novetats en odontologia aquest 2020 ofereixen propostes millorades per a problemes mèdics orals i dentals habituals. L’odontologia està fent servir la innovació per fer que aquest camp sigui més agradable, fort i productiu.

Novetats en el sector

Hi ha grans progressos en odontologia, centrats principalment en la tecnologia CAD/CAM (disseny assistit per ordinador / fabricació assistida per ordinador), l’odontologia làser, l’odontologia amb sedació, els escàners intraorals, etc.

En odontologia, la tecnologia té aplicacions per a diversos aspectes del diagnòstic, el tractament i la restauració. Les tecnologies d’escaneig i làser s’introduiran en la clínica dental en un futur no gaire llunyà, cosa que conduirà a una clínica on tot serà digital, des de la detecció de la càries fins al sondatge periodontal.

Quins nous tractaments arribaran els mesos vinents?

Entre les tendències i tractaments podem destacar:

Ortodòncia invisible

D’altra banda, tractaments amb la ortodòncia invisible(®), coneguts comunament com a ortodòncia invisible, tindran cada vegada més importància i seran triats pels usuaris durant els mesos vinents.

Sempre que el professional aconselli aquest tractament com a adequat per al seu cas concret, es tracta d’una solució d’ortodòncia excel·lent per corregir les dents d’una manera molt discreta i estètica.

Aquests aparells estan fets a mida per a cada pacient i s’aniran col·locant a les dents amb un sistema de retenidors transparents que hi encaixen perfectament. Una manera molt còmoda i discreta de millorar la salut bucodental.

Sostenibilitat a l’hora de cuidar la boca

D’altra banda, la preocupació per la cura del medi ambient i la sostenibilitat del planeta és cada vegada més gran.

L’emergència climàtica ha fet que moltes persones es plantegin triar productes que respectin la natura i evitin la producció massiva de residus.

És per això que alguns usuaris estan substituint els raspalls dentals de plàstic pels fabricats amb bambú i els dentifricis i col·lutoris bucals més tradicionals per altres que estiguin fabricats amb menys components químics i siguin més naturals.

Sumar-nos a aquesta tendència és perfecte sempre que, quan es triïn aquesta mena de productes, tinguem en compte que:

  • Els raspalls siguin aptes per netejar correctament la boca i puguin treure la brutícia de les
    dents i arribar als llocs més difícils sense danyar la boca.
  • Els dentifricis i col·lutoris bucals naturals cuidin perfectament les genives i les dents i siguin eficients a l’hora d’eliminar els bacteris de la boca.

Abans de fer el pas cap a aquesta mena de productes, aconsellem que un dentista l’assessori.

Finalment, altres prediccions tecnològiques per al 2020 preveuen que les tecnologies informàtiques estiguin entrellaçades i facilitin la comunicació i l’intercanvi d’informació entre els diferents professionals implicats.

Protocols i seguretat després de la COVID-19

D’altra banda, el brot de la malaltia per coronavirus (COVID-19) que ràpidament ha esdevingut una pandèmia mundial, i ha generat una crisi mundial econòmica i de salut pública sense precedents, està afectant els avenços previstos en odontologia.

Això es deu principalment al fet que els professionals de la salut oral, les associacions dentals i els organismes reguladors no tan sols s’enfronten a diversos desafiaments per continuar proporcionant l’atenció dental i promoure la salut oral de la població, sinó que al mateix temps han de protegir els pacients i els professionals de l’amenaça per a la salut que representa el SARS-CoV-2.

Com evolucionarà l’odontologia després de la COVID-19

L’era del coronavirus és un període històric important des de diversos punts de vista, des de la salut mundial fins a l’enorme cascada d’implicacions socioeconòmiques. D’un dia per l’altre, els hàbits s’han invertit i la forma de vida de les persones arreu del món s’ha vist compromesa.

Les activitats, especialment en el sector de la salut, estaran involucrades en aquest canvi necessari.

Els dentistes, pel fet d’estar en contacte directe amb les gotes i aerosols que genera el pacient, han hagut de revisar els protocols d’operació per protegir l’equip i els pacients del possible risc de contagi.

Desafortunadament, la pandèmia de la COVID-19 no s’aturarà immediatament i tots ens haurem d’enfrontar a temps molt llargs de recuperació social i laboral.

En odontologia, es necessiten noves mesures de bioseguretat per reduir el contagi. De fet, els dentistes tenen un paper molt important per aturar la cadena de transmissió, duent a terme procediments que redueixin la difusió de l’agent viral i que evitin la propagació de malalties infeccioses indesitjables.

Per això, a Adeslas Dental certifiquem la salut dels nostres empleats i
pacients de totes les nostres clíniques amb el protocol segur per a la COVID-19.

En resum, l’evolució de l’odontologia el 2020 i els seus avenços tecnològics s’ha capgirat després de la pandèmia. Alguns tractaments innovadors s’hauran d’endarrerir en pro de la confiança i les mesures de seguretat, tan importants i essencials en aquest període històric que estem vivint.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques