Tornar al Blog

Com afecta l’aigua de les piscines les teves dents?

Efecte clor piscina
06/08/2019 |

Segurament has llegit moltes coses sobre els efectes de l’aigua de la piscina (o del clor) a la pell o als cabells, però, t’has parat mai a pensar quines són les conseqüències d’exposar la dentadura a aquesta mena d’elements?

Com sabràs, el clor és un agent que es fa servir des de fa anys tant per potabilitzar l’aigua com per desinfectar-la, gràcies al poder que té per eliminar fongs, virus o bacteris. No obstant això, ha quedat clar que –encara que sigui a petita escala– estar-hi constantment exposat sí que pot presentar alguns problemes. T’expliquem com afecta l’aigua de la piscina la teva salut bucodental. Has de tenir en compte, a més, que aquests problemes no s’apliquen al cas de les piscines d’aigua salada, ja que el clor n’és el causant més gran.

Què els passa a les dents amb el clor?

Si bé és cert que aquests efectes poden ser pràcticament indetectables si no hi ha una exposició constant a l’aigua de la piscina, hem de tenir en compte tot el que està a les nostres mans a l’hora de prevenir-los.

Aquests són els efectes més comuns de l’aigua de les piscines en la salut bucal:

  • Més acumulació de carrall: quan ens exposem a una aigua amb un pH superior al natural a l’aigua, podem tendir a acumular més carrall de l’habitual, el que es coneix com a “carrall del nedador”.
  • Erosió dental: sempre tenint en compte que es tracta de problemes associats a un contacte perllongat amb aquest clor, es poden arribar a generar problemes d’erosió de l’esmalt dental, cosa que, al seu torn, pot portar altres problemes com la hipersensibilitat dental.

Què puc fer per evitar els efectes del clor a les dents?

· Després de la sessió de piscina, ens hem de raspallar les dents amb una pasta dentífrica fluorada, i això ens ajudarà a contrarestar els efectes de l’acidesa del clor a l’esmalt de les dents.

· En general, no hem de descurar la salut bucodental. És habitual que a l’estiu tractem aquest assumpte d’una manera molt més relaxada. Rentar-se les dents 3 vegades al dia és imprescindible per lluir un somriure bonic.

· Fer una revisió anual: especialment en el cas dels nedadors, és important fer una revisió anual de l’estat de l’esmalt per assegurar-nos que no es produeixen problemes més greus en aquest sentit. A més, el dentista també podrà valorar si cal fer una fluorització per enfortir l’esmalt dental en cas que sigui necessari.

Amb aquests consells tan senzills podràs lluir un somriure bonic tot l’estiu

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques