BRÀQUETS CERÀMICS

Corregeix la posició de les dents per a tenir un somriure bonic i millorar la teva manera de mossegar.

Aquest tractament és per a tu si…

Vols alinear les dents amb una solució estètica econòmica.

Què són els bràquets ceràmics?

Els bràquets ceràmics pertanyen al grup de les anomenades ortodòncies estètiques. Aquests bràquets estan fets de materials molt semblants a la porcellana (d’aquí, el nom).

Els últims anys, aquesta ortodòncia s’ha convertit en la favorita d’aquells pacients que busquen una alternativa més estètica respecte als bràquets metàl·lics tradicionals.

La tonalitat marfil de la ceràmica permet que passin desapercebuts a primera vista, ja que s’assembla al color natural de les dents. Encara que no estiguin fets de metall, els bràquets ceràmics són altament eficaços, igual que l’ortodòncia convencional, i es fan servir per a la mateixa finalitat: corregir les maloclusions i alinear correctament les dents.

Avantatges dels bràquets ceràmics

Els bràquets ceràmics o de porcellana són altament eficients i, a més, tenen força avantatges respecte a altres tipus d’ortodòncia. Aquests en són alguns:

  • Més estètics. Els materials amb els quals estan fabricats els bràquets ceràmics tenen un color molt similar al marfil natural de les dents. A més, aquest tipus d’ortodòncia deixa passar part de la llum a través de si mateixa, fet que reflecteix l’esmalt natural de cada peça dental. D’altra banda, com que no són metàl·lics, aquests bràquets no emeten els molestos centelleigs ni reflexos característics de l’ortodòncia convencional.

La part estètica és l’avantatge més gran del tractament amb bràquets ceràmics, ja que el pacient pot portar el procés de manera més discreta, alhora que manté un somriure més natural.

  • Més còmodes i segurs. Les peces de l’ortodòncia de ceràmica no tenen caires ni puntes afilades. Això evita al pacient haver de passar per les típiques molèsties que els bràquets metàl·lics sí que generen amb el fregament, com ara nafres a la boca, problemes a les genives o ferides a la llengua.

La superfície porosa dels bràquets ceràmics permet una bona adherència a cada dent, sense danyar l’esmalt dental.

A més, per les qualitats dels materials amb els quals estan fabricats, els bràquets ceràmics són més fàcils d’extreure i retirar una vegada finalitzat el tractament del pacient.

  • La composició. Un altre dels avantatges de l’ortodòncia en ceràmica és la composició. Com que no fa servir elements metàl·lics, és la millor opció per a persones que tinguin alguna al·lèrgia o rebuig a metalls com el níquel.
Compara els diferents tipus d'ortodoncia
Compara els diferents tipus d'ortodoncia

Altres característiques dels bràquets ceràmics que cal tenir en compte

Malgrat que els bràquets ceràmics tenen molts avantatges, com en tots els tractaments d’ortodòncia hi ha certes característiques que el pacient ha de conèixer abans de decantar-se per aquesta opció.

  • Preu més elevat. Com que es tracta d’un tipus de bràquet estètic, el preu del tractament amb bràquets de porcellana sol ser més elevat que el tradicional. Això també és a causa de la qualitat dels materials.
  • Fragilitat. La resistència a la tracció dels bràquets de porcellana és més gran que en el cas dels metàl·lics. Aquest inconvenient augmenta les probabilitats que els bràquets es trenquin durant el tractament i obliga a cuidar-los més exhaustivament que amb un altre tipus d’ortodòncia.
  • Durada del tractament. Enfront de l’avantatge de passar desapercebuts, el tractament amb bràquets ceràmics sol ser una mica més llarg. En aquest tipus d’ortodòncia es fan servir forces més lleugeres, de manera que el moviment de les dents i la correcció de la posició són més lents.

Malgrat aquests petits inconvenients, són molts els pacients que prefereixen triar els bràquets ceràmics, ja que, a més de voler un bon resultat en el tractament, donen molta importància a la part estètica. A més, cal destacar que, de totes les ortodòncies estètiques, entre les quals també hi ha la lingual o la invisible, la ceràmica és una de les més econòmiques.

Fases del tractament d’ortodòncia amb bràquets ceràmics

El tractament d’ortodòncia amb bràquets ceràmics consta pràcticament de les mateixes fases que d’altres. Les cinc etapes són les següents:

1. Estudi d’ortodòncia. Durant les primeres cites, els ortodontistes fan un estudi mitjançant radiografies i fotografies amb l’última tecnologia del sector. Després, es dissenya i es personalitza el tractament, segons les pautes corresponents.

2. Col·locació de l’ortodòncia. El pas següent és col·locar i cimentar els bràquets ceràmics a les dents del pacient. Una vegada col·locada l’ortodòncia, s’instrueix el pacient sobre la cura i el manteniment necessaris perquè no hi hagi cap problema amb els bràquets ceràmics.

3. Revisions periòdiques. Amb aquestes cites l’ortodontista valora el progrés i les millores del tractament i ajusta els bràquets de ceràmica perquè el tractament sigui més eficaç. A més, es reemplacen les peces que s’hagin pogut danyar per la tracció o algun accident.

4. Retirada dels bràquets ceràmics. El tractament amb bràquets ceràmics pot durar entre 6 mesos i 2 anys, segons les necessitats de cada pacient. Una vegada assolits els objectius de l’ortodòncia, es retiren els bràquets ceràmics i els arcs i es netegen i es poleixen les dents.

5. Col·locació dels retenidors. Quan es retira l’ortodòncia de ceràmica, es col·loquen uns retenidors, ja que el lligament de les dents que les uneix a l’os ha d’assimilar el canvi de la nova distribució dental. Així s’assegura la permanència de la nova alineació dental perfecta. N’hi ha de diversos tipus, i els retenidors solen acompanyar el pacient durant un termini indefinit de temps per garantir l’estabilitat del tractament. Els retenidors més comuns són el retenidor fix i les fèrules nocturnes.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Bràquets ceràmics
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
2.360 €
Sense assegurança
3.300 €
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+