BRÀQUETS AUTOLLIGABLES ESTÈTICS

Corregeix la posició de les dents per a tenir un somriure bonic i millorar la teva manera de mossegar.

Aquest tractament és per a tu si…

Vols alinear les dents més de pressa amb una solució estètica.

Què són els bràquets autolligables estètics?

Els bràquets autolligables estètics són un tipus de bràquets que no necessiten lligadures o gomes. Els arcs se subjecten mitjançant un clip que fa prou pressió per tornar la dent a una posició que garanteixi la correcció de defectes a la dentadura.

Però, a més, aquest tipus de bràquets està fabricat amb un material que passa desapercebut a la vista de la gent, com és la resina o el policarbonat. El color, la textura i la mida d’aquests materials es mimetitzen perfectament amb les dents, i fa la sensació que el pacient no porta posat cap tractament d’ortodòncia. Aquesta és una gran diferència amb els bràquets metàl·lics tradicionals, que sí que són perceptibles a la vista.

Quant a l’eficàcia, els bràquets autolligables estètics garanteixen una eficàcia similar a la de la resta de tractaments d’ortodòncia clàssics, amb l’avantatge que aquest tractament genera molta menys fricció, la qual cosa permet que les dents s’alineïn abans.

Tipus de bràquets autolligables estètics

Els bràquets autolligables estètics es diferencien entre si tant pel tipus de material emprat en la fabricació com pel tipus de lligadura de l’arc. Els materials més comuns són la resina o el policarbonat. Tots tenen en comú que són molt discrets, i el tractament d’ortodòncia passa totalment desapercebut.

Quant al disseny, els podem classificar en dos tipus: els bràquets d’autolligat actius i els passius.

Bràquets d’autolligat actius

Aquests bràquets abracen directament el fil de l’arc i exerceixen una fricció més gran durant el lliscament mecànic.

Bràquets d’autolligat passiu

Al contrari dels primers, els bràquets d’autolligat passius no exerceixen pressió sobre el fil, la qual cosa redueix la fricció.

Compara els diferents tipus d'ortodoncia
Compara els diferents tipus d'ortodoncia

Avantatges dels bràquets autolligables estètics

  • L’avantatge principal respecte a altres tractaments d’ortodòncia és l’estètica, ja que són bràquets transparents que es camuflen millor sobre la superfície de la dent.
  • Faciliten la neteja i la higiene bucodental, ja que es pot accedir molt millor a totes les zones de la boca, en desaparèixer les gomes dels bràquets tradicionals. Això prevé alguns problemes futurs, com l’aparició de càries.
  • Les visites a l’especialista són molt menys freqüents, sobretot per la desaparició de les gomes, que no s’han de revisar.
  • Les molèsties són menors que en els tractaments convencionals, precisament per aquesta absència de gomes, que quan es desprenen, cosa relativament comuna, poden provocar que l’arc s’alliberi del bràquet i es clavi sobre els teixits tous de la cavitat oral.
  • Es redueix la durada del tractament, ja que té una efectivitat molt més gran que els tractaments convencionals.

Fases en el tractament amb bràquets autolligables estètics

La col·locació dels bràquets autolligables estètics és un tractament d’ortodòncia complet, de manera que cal seguir els mateixos passos que en els tractaments clàssics per garantir-ne l’èxit. Aquestes són les diferents fases del tractament:

1. Estudi complet del cas, que comença quan el pacient va a la clínica d’odontologia per corregir algun tipus de deficiència o maloclusió a la dentadura. L’especialista fa totes les proves que cal, com ara radiografies, presa de fotografies intraorals i extraorals o motlles en 3D. Amb totes aquestes evidències, elabora un diagnòstic personalitzat sobre el millor sistema d’ortodòncia.

2. Es preparen les dents per col·locar-hi i cimentar els bràquets. Primer es netegen i després s’asseca de manera exhaustiva la zona. Posteriorment, s’adhereixen els bràquets sobre la cara externa de les dents del pacient i es polimeritza el ciment d’adhesió amb un llum professional. Després de comprovar el posicionament correcte dels bràquets, es col·loca l’arc, juntament amb els clips de tancament que el subjecten al bràquet.

3. Alineació i anivellament de les dents per, d’aquesta manera, corregir problemes com l’apinyament dental.

4. Correcció de l’oclusió, on s’encaixen les dents en la posició correcta en sentit anteroposterior i vertical.

5. Tancament dels possibles espais que hi hagi entre les dents per assolir una alineació perfecta.

6. Acabat i terminació. Consisteix a fer petits ajustaments de perfeccionament de la posició dentària, igualar les arrels, adequar les posicions dentals individuals o corregir les discrepàncies de línia mitjana.

7. Retirada dels bràquets, una vegada assolits tots els objectius.

8. Fase de retenció. Per tal de mantenir els resultats del tractament d’ortodòncia, l’especialista recomana l’ús de retenidors per mantenir perfecta la nova posició de les dents del pacient i evitar que tornin a patir alteracions no desitjades.

L’ús de bràquets autolligables, siguin estètics o no, simplifica de manera significativa aquest tractament. D’una banda, redueixen les visites a l’especialista i, d’altra banda, redueixen el temps de tractament en totes aquestes fases, que pot ser fins a set mesos inferior al d’una ortodòncia convencional.

Preus

Aquests preus són orientatius per a tractaments complets
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Bràquets autolligables estètics
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
2.945 €
Sense assegurança
4.170 €
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any
+