Tornar al Blog

Bràquets de safir i bràquets de ceràmica: què has de tenir en compte

15/07/2021 | Tractaments

Els bràquets transparents són una alternativa excel·lent per als pacients que vulguin una opció més estètica que la dels aparells metàl·lics. Aquests poden ser bràckets de safir o de ceràmica, depenent del material amb el qual estiguin fets.

Bràquets de ceràmica

Els bràquets de ceràmica estan fets de porcellana i tenen diferents nivells de transparència per imitar de la millor manera possible el color de les dents naturals. Tot i que es vegin menys, necessiten més atenció quant a la higiene oral, ja que es pigmenten lleugerament, i per això no els recomanen per a pacients amb hàbits com el tabac, el cafè o el vi negre.

Bràquets de safir

Els bràquets de safir estan fets de cristall de safir translúcid i pràcticament desapareixen quan es col·loquen sobre les dents. Són completament transparents i adopten el color de la dent natural.

Mantenen el color durant tot el tractament per l’estructura microcristal·lina que tenen i la superfície uniforme que evita l’acumulació de placa. A més, no es pigmenten amb el tabac, el cafè o el vi negre.

El safir artificial és completament inofensiu per a les dents i, a diferència dels bràquets ceràmics, no produeixen al·lèrgia.

Diferències entre els bràquets de ceràmica i els bràquets de safir

La diferència principal entre uns i altres és que els bràquets de safir ometen la llum que els arriba, per la qual cosa es fan pràcticament invisibles i tenen el color natural de la dent. Els bràquets ceràmics no aconsegueixen ometre tota la llum, així que s’han de col·locar sobre les dents que no tinguin un color massa fosc, perquè podrien ressaltar massa.En qualsevol cas, els tractaments d’ortodòncia acaben en bons resultats independentment de l’elecció d’un tipus de bràquet o un altre. La decisió d’aquesta elecció sempre dependrà de les característiques i necessitats de cada cas i de la recomanació del professional.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques