Tornar al Blog

Tens poc os i necessites un implant? T’expliquem com solucionar-ho.

15/07/2021 | Tractaments

El fet de perdre una dent i no haver-la reposat amb un implant provoca que l’os disminueixi a poc a poc.

La col·locació d’implants dentals en pacients on no existeix el volum o la qualitat de l’os suficient es fa complicat, però no impossible.

Per això i perquè els beneficis que aporten els implants dentals són molt grans, es fa necessària la recerca de diferents tècniques per augmentar aquesta disponibilitat i així assolir una superfície que resisteixi els implants.

Per a recuperar aquest os perdut, és necessària la realització d’empelts ossis, essent l’os d’una altra zona del cos del mateix pacient l’ideal, però la seva obtenció implicaria la necessitat d’una altra intervenció addicional.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Regeneració òssia en implants

La regeneració òssia és un dels principals avenços en aquest tipus de tractaments en els últims anys, apareixent en el mercat altres tipus d’ossos, artificials o d’origen animal, que proporcionen al pacient l’avantatge de poder realitzar aquests tipus de regeneracions sense la necessitat de realitzar una altra intervenció quirúrgica a la zona donant.

Aquest tipus d’empelt, en pols o petits blocs, es col·loca a la zona receptora, deixant que es produeixi la seva regeneració i integració amb el mateix os natural del pacient, aconseguint una base suficient i estable.

Aquestes tècniques de cirurgia avançada, juntament amb les elevacions del si maxil·lar i les expansions alveolars, assoleixen amb èxit la col·locació d’implants en situacions que, des de l’inici, estan desaconsellades.

Si la manca d’os existeix als sectors posteriors del maxil·lar superior, la tècnica d’elecció seria l’elevació del si maxil·lar. Aquesta tècnica consisteix a elevar el terra del si maxil·lar omplint part d’aquesta cavitat amb os, aconseguint així una major altura òssia que proporcioni subjecció als implants.

Si la reabsorció es troba a la mandíbula tant en alçada com en amplada, es poden emprar tècniques d’expansió de cresta per aconseguir fer-la més ample o es pot realitzar regeneració del volum crestal fent servir os i membranes de col·lagen o de titani, segons l’anatomia òssia.

Existeix alguna altra alternativa a la regeneració òssia?

Sí, a vegades poden col·locar-se implants curts, els quals mesuren menys de 8,5 mm, o implants de diàmetre reduït. Tant per valorar la viabilitat d’uns com la d’altres, és necessari un bon estudi mitjançant tomografia axial assistida per ordinador.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques