Tornar al Blog

10 raons per triar implants dentals en lloc de pròtesis amovibles

15/07/2021 | Tractaments | Adeslas Dental

Les dentadures completes o pròtesis amovibles són la restauració que més es fa servir en pacients que han perdut totes les dents.

L’altra única alternativa a aquesta mena de rehabilitacions és una pròtesi suportada per implants dentals. Tot i que les pròtesis amovibles són l’opció més econòmica per reposar les dents, també poden ser incòmodes. Per això, els implants dentals són una bona alternativa que cal considerar.

10 raons per triar-los

1. Milloren l’aparença

Les pròtesis suportades per implants dentals són molt més naturals que les pròtesis amovibles. A més, una vegada l’implant es fusiona amb l’os, la pròtesi es fixa i no es retira.

2. Milloren la confiança

Les pròtesis amovibles es poden sentir soltes i poden oscil·lar, causant vergonya al pacient. Amb implants, la persona se sent confiada, ja que les dents no se li mouran. Totes les activitats normals es poden fer sense por.

3. Són més còmodes

Les pròtesis amovibles poden causar petites rascades a la boca. S’han de treure per netejar-les i a la nit i a vegades s’han de fixar amb adhesiu. Els pacients amb implants dentals no experimenten aquesta mena de situacions.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

4. Duren més

Els implants tenen un alt percentatge d’èxit i durabilitat. Amb una bona cura, poden durar molts anys.

5. Milloren la masticació

Les pròtesis amovibles es poden moure durant la masticació i provocar que el fet de menjar es converteixi en una activitat complicada. L’eficàcia d’aquesta mena de pròtesis per a la masticació és del 20-25 %, en comparació amb la dentició natural. En canvi, l’eficàcia de les pròtesis suportades per implants és del 80 %.

6. Milloren el sentit del gust

Una pròtesi completa superior cobreix el paladar totalment i provoca la disminució del sentit del gust. Les pròtesis suportades per implants no cobreixen el paladar, de manera que es poden assaborir perfectament els aliments.

7. Milloren la nutrició i la salut

Molts aliments no es poden mastegar amb una pròtesi amovible. Pel contrari, amb les pròtesis suportades per implants es pot mastegar una gran varietat d’aliments, fins i tot cruixents, cosa que permet dur una dieta sana i millorar així la nutrició.

8. Milloren la fonació

Les pròtesis amovibles en ocasions poden provocar que la parla sigui inintel·ligible. Amb els implants dentals, la parla és normal i augmenta la confiança del pacient.

9. Redueixen la possibilitat de pèrdua

Les pròtesis amovibles es poden perdre fàcilment. Amb els implants això no passa, ja que no es poden retirar.

10. Mantenen el creixement de l’os

Un dels problemes principals dels pacients que porten pròtesis amovibles és la pèrdua d’os que es produeix amb el pas del temps i que provoca que cada vegada sigui més complicat dur-les. La cresta es va desgastant i la retenció de la pròtesi disminueix gradualment. Els implants dentals actuen com les dents naturals i col·laboren en l’estimulació i el creixement de l’os.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques