Tornar al Blog

Etapes del tractament d’un implant dental

15/07/2021 | Tractaments

Col·locar implants dentals és un procés que es divideix en diverses fases que, en conjunt, asseguren un resultat de tractament òptim i durador.

Quines són aquestes fases o etapes?

1. Exploració per part d’un professional odontòleg

Reemplaçar peces dentals perdudes a través d’implants dentals és un procediment que comença amb una exploració intraoral per part d’un odontòleg o un cirurgià oral, que és l’encarregat d’assegurar tant que hi ha prou espai per a la pròtesi que es col·locarà com prou os per poder fixar l’implant.

Tot plegat es determina en gran mesura a través de radiografies, impressions i, en la majoria dels casos, tomografies.

2. Accions per preparar el procediment quirúrgic

Com a preparació prèvia al procediment quirúrgic, hi ha una sèrie d’accions que poden millorar l’èxit de la cirurgia, com ara fer servir un col·lutori bucal antibacterià amb clorhexidina, prendre antibiòtics prescrits per un professional a fi de prevenir una possible infecció i deixar de fumar, ja que aquest hàbit pot impedir el procés d’osteointegració i provocar el fracàs del tractament d’implant dental.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

3. Procediment quirúrgic per col·locar els implants

El procediment quirúrgic en si és senzill i es fa sota anestèsia local.

Després d’haver comprovat que la zona està anestesiada, es prepara l’espai on anirà col·locat l’implant: es fa una incisió a l’arrel, just on s’inserirà l’implant, i després es fa un petit forat a l’os amb una sèrie de broques especials, que van augmentant de mida fins a arribar al diàmetre adequat. A continuació, es col·loca l’implant i, finalment, es tanca la geniva amb uns punts de sutura.

4. Integració dels implants amb l’os i el teixit

Quan ja s’han col·locat els implants, cal no alterar-los durant un període que pot anar des de diverses setmanes fins a uns pocs mesos, en què l’os circumdant i el teixit tou s’integren i cicatritzen. Durant aquesta fase de remodelació òssia, l’os creixerà i al voltant dels implants es formarà teixit nou. El resultat serà un enllaç biològic fort.

5. Impressions per fabricar dents noves

Quan hagi passat el període d’integració, s’agafaran impressions per fabricar les dents noves. Aquesta fase final acostuma a incloure una sèrie de proves per garantir una bona estètica i una funcionalitat correcta de la pròtesi futura.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques