Tornar al Blog

La piorrea es tracta amb facetes? Mite o realitat

14/07/2021 | Tractaments

La piorrea, també anomenada periodontitis, és un dels problemes bucodentals més comuns. És una malaltia que afecta els teixits que rodegen i sostenen les dents, i arriba a provocar la pèrdua dental, si no es tracta.

La manca d’higiene bucodental, l’hàbit tabàquic o malalties com la diabetis afecten la progressió de la malaltia periodontal.

Tractament per la piorrea o periodontitis

El tractament per a aquesta mena de malalties consisteix a mantenir uns bons hàbits d’higiene bucodental. Detectar-la i prevenir-la precoçment és fonamental per evitar que progressi, ja que un cop es destrueixen els teixits i l’os, no es poden restaurar.

La piorrea també afecta l’aspecte estètic del somriure, ja que les genives es retreuen i deixen exposades les arrels de les dents, el teixit interdental desapareix i s’hi formen triangles negres i la mobilitat de les dents provoca que hi apareguin diastemes.

Moltes d’aquestes alteracions estètiques es poden tractar, sempre que la pèrdua de teixits i os no comprometi l’estabilitat de la dent.

Facetes dentals

Les facetes dentals són un bon tractament per millorar l’aparença de les dents, i són a més un tractament molt poc invasiu. Consisteix a col·locar unes làmines fines de porcellana o composite a la cara frontal de les dents, que en milloren el color i la forma, i poden, a més, tancar els espais que apareixen si es perden teixits periodontals.

En definitiva, les facetes ajuden a reparar les seqüeles estètiques que provoca la piorrea o malaltia periodontal, però no són el tractament curatiu per a la periodontitis.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques