Tornar al Blog

Afecta la diabetis les dents i les genives?

diabetis que provoca en les dents
30/10/2018 |

La diabetis és una malaltia metabòlica que es caracteritza per tenir alts nivells de glucosa a la sang.
Les persones amb diabetis tenen un risc de patir malalties periodontals superior al normal.

Les malalties periodontals són infeccions de la geniva i els ossos que subjecten les dents. En etapes avançades, condueixen a problemes de masticació dolorosa i fins i tot a la pèrdua de dents. Com en qualsevol infecció, la malaltia de les genives pot dificultar el control de la glucèmia.

Igual que altres complicacions de la diabetis, la malaltia de les genives està relacionada amb el control dels nivells de glucosa a la sang. Les persones que en tenen un control deficient poden contraure malalties periodontals amb més freqüència i de manera més severa, i perden més dents que les persones amb un bon control. De fet, les persones que tenen la diabetis ben controlada no tenen més probabilitat de patir una malaltia periodontal que les persones no diabètiques.

Hi ha una altra sèrie de problemes dentals relacionats amb la diabetis com són la infecció per candidiasi, fong present a la cavitat oral que prospera amb nivells alts de glucosa a la saliva.

La boca seca o xerostomia sovint és un símptoma de diabetis no detectada. La falta de saliva pot provocar el descontrol en el creixement de bacteris que causen càries i altres infeccions orals.

La millor manera de prevenir i controlar les malalties periodontals en pacients diabètics és un bon control dels nivells de sucre a la sang, combinat amb uns bons hàbits d’higiene oral, com també les visites regulars al dentista.

 

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques