Tornar al Blog

Blanqueig dental amb làser

14/07/2021 | Tractaments

Actualment, al mercat existeixen tantes opcions disponibles per blanquejar les dents que el procés de selecció pot ser complicat.

El blanqueig dental amb làser és, sens dubte, la manera més ràpida i eficaç d’aconseguir unes dents blanques. La llum làser es fa servir per activar el gel blanquejador que absorbeix l’energia de la llum i penetra en l’esmalt de les dents per augmentar-ne l’efecte blanquejador.

L’únic inconvenient que presenta és que, tot i que permet blanquejar les dents uns quants tons, els efectes blanquejadors immediats i ràpids són inestables en el temps i solen durar poc.

Com funciona el blanqueig dental amb làser?

Aquest tipus de blanqueig fa servir la calor per activar el gel de peròxid que s’aplica sobre les dents. La llum que es fa servir no sol filtrar les emissions infraroges de la llum, per la qual cosa el làser pot sobreescalfar les dents durant el procediment i, en última instància, danyar els nervis dentaris.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales

Quines són les diferències entre el blanqueig amb làser i amb LED?

La tècnica amb làser per al tractament de blanqueig dental s’ha substituït clarament per la tècnica de blanqueig dental amb LED, ja que, tot i que presenta els mateixos avantatges, evita l’inconvenient principal, que és la sensibilitat dental. La causa principal és que la llum LED és una llum freda, que no desprèn calor.

La diferència principal entre la llum que genera el làser i la llum LED és la manera en què viatgen els fotons de llum. En el cas del làser, viatgen en paral·lel, provocant una llum més concentrada amb la mateixa longitud d’ona. En canvi, la llum LED és més difusa, ja que els fotons de llum s’agrupen al voltant d’una sola freqüència.

Com que la llum LED és menys concentrada, es pot cobrir una àrea de tractament més extensa, cosa que permet tractar totes les dents alhora. A més, a diferència de la intensa energia produïda per la llum làser, la llum LED no crema ni danya les dents ni els teixits circumdants.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques