Tornar al Blog

Tinc un quist per una endodòncia mal feta, què s’hi pot fer?

quist per una endodòncia mal feta
02/06/2020 |

De vegades, després d’una exploració radiològica de rutina feta per l’odontòleg es pot descobrir la presència de quists associats a peces dentàries, que es poden produir per diverses raons, com ara una endodòncia mal feta.

Com es produeix el quist?

Aquests quists, coneguts com a quists periapicals, són cavitats presents a l’os de la mandíbula o el maxil·lar que es generen després d’haver patit una infecció del nervi de la peça dental. Aquesta condició normalment no va associada a molèsties o dolor, tret que s’infecti, i pot provocar una inflamació a la zona. Radiogràficament, s’observa una imatge fosca o ovalada, ben delimitada, que es localitza al voltant del final de la rel de la dent afectada.

En l’endodòncia

Si el nervi d’una dent mor com a resultat d’una càries profunda o un traumatisme, caldrà extraure el nervi, desinfectar i segellar els conductes radiculars per evitar que es converteixi en una font d’infecció. Si el tractament té èxit, els teixits que envolten la rel de la dent no tenen per què donar lloc a la formació d’un quist o un abscés.

El tractament endodòntic, fins i tot quan es fa una neteja i un segellat dels canals correcte, és possible que no doni resultat i el quist periapical persisteixi radiogràficament en forma de cavitat fosca sense cap símptoma associat i doni lloc a una lesió periapical postendodòntica.

Com es corregeix

Quan la lesió periapical persisteix després de fer l’endodòncia, cal considerar:

  • Tornar a tractar el canal
  • Fer una cirurgia periapical
  • Extreure la dent afectada

El retractament de les lesions periapicals requereix variacions en el procés, especialment en casos de farciment incorrecte o defectuós dels conductes radiculars, per aconseguir un bon resultat aquesta vegada.

Resuelve tus dudas sobre endodoncia
Nueva llamada a la acción
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques