Tornar al Blog

Què és l’odontologia estètica

limpieza dental y estética
21/08/2018 |

L’odontologia estètica és una branca de l’odontologia que té com a objectiu principal causar un canvi positiu sobre les dents i el somriure.

La majoria de les persones pensen que aquest tipus d’odontologia només abraça els tractaments d’emblanquiment dental o les facetes de porcellana, però hi ha molts més tractaments disponibles per millorar el somriure.

Tractaments d’estètica dental

Aquest tipus d’odontologia inclou des d’una simple correcció del color de les dents fins a la reposició de les dents perdudes. Hi ha una àmplia varietat d’opcions disponibles per millorar tant la funció dental com l’aparença del somriure.

Entre els tractaments d’odontologia estètiques més comunes es troben:

  • Ortodòncia. L’ortodòncia és un tractament que consisteix a corregir la posició de dents i arcades dentàries per a una restablir l’equilibri en la forma i funció de la boca i la cara, la qual cosa també millora l’estètica facial.
  • Implants. La implantologia és un tractament quirúrgic que consisteix a substituir dents en mal estat o que han caigut per pròtesis. Les pròtesis es col·loquen sobre els implants, que van situats en les genives. Les pròtesis tenen l’aspecte de dents sanes, la qual cosa té un clar benefici estètic.
  • Emblanquiment. L’emblanquiment dental és un procediment que es realitza amb l’objectiu d’aclarir el color de les dents quan aquests s’han tornat foscos i groguencs. Es pot realitzar en clínica o de manera ambulatòria, però sempre sota supervisió professional.

L’odontologia estètica ha de complementar la salut general i la salut oral de cada pacient, ja que quan es millora el somriure es poden aconseguir resultats molt satisfactoris en l’augment de la confiança i l’autoestima de les persones.

Més enllà de tenir com a objectiu mantenir i conservar la funció de les dents, en l’actualitat la majoria dels tractaments dentals porten implícit el factor estètic, per això, àrees de l’odontologia, com ara l’ortodòncia, la implantologia o l’odontologia conservadora, també formen part de l’ortodòncia estètica.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques