Tornar al Blog

5 consells per cuidar la salut bucal a la tercera edat

salut dental tercera edat
05/06/2018 |

Amb el pas del temps, el desgast i els canvis propis de l’edat deixen marca a la boca. L’envelliment provoca l’augment de diferents malalties sistèmiques, com també el risc de malaltia periodontal.

També pot significar un augment en l’ús de medicaments que poden tenir efectes secundaris sobre la boca. L’ús de pròtesis dentals, com també la reducció de la capacitat per fer una correcta higiene oral a diari, també afecten el deteriorament de la salut bucodental en la gent gran.

A més, la saliva tendeix a disminuir, cosa que pot provocar càries a les dents o infeccions bacterianes o fúngiques. D’altra banda, el deteriorament de la superfície de les dents, la pèrdua d’os alveolar i les genives primes poden conduir a perdre dents.

Per això és important seguir aquests pràctics i simples consells:

  1. Reforçar la higiene oral. Raspallar-se les dents després de cada àpat, fer servir el fil dental i glopejar amb col·lutoris bucals són accions essencials per mantenir una boca saludable.
  2. Fer servir dentifrici per a dents sensibles, ja que amb el pas del temps la sensibilitat dental tendeix a empitjorar perquè la rel està més exposada i les dents, més desgastades.
  3. Beure molts líquids. Prendre dos litres d’aigua al dia és útil per generar saliva i, alhora, combatre la boca seca. També es poden fer servir col·lutoris bucals o aerosols, però sempre sota prescripció del dentista.
  4. Netejar adequadament les pròtesis per mantenir-les correctament. És recomanable fer servir raspalls especials i netejar-les amb sabó específic i no amb pasta de dents, ja que és abrasiva i pot danyar la superfície de la dentadura.
  5. Visitar el dentista regularment. És essencial comunicar qualsevol malaltia present o passada, especialment en el cas de diabetis, càncer o malaltia cardíaca, ja que poden afectar seriosament la salut oral.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques