Tornar al Blog

Com corregir les dents separades amb ortodòncia

01/10/2021 | Tractaments

Els diastemes són els espais de més que hi ha entre dues o més dents separades. Entre les dues dents frontals del maxil·lar superior és on amb més freqüència hi ha un diastema. Molts nens tenen diastemes quan els cauen les dents primàries, i en la majoria de casos es tanquen quan erupcionen les dents permanents.

Els diastemes també els pot causar una discrepància entre la mida de les dents i la del maxil·lar, per l’absència de dents o per la presència d’un tel de la llengua molt gran —que s’estén des de l’interior del llavi fins al teixit de la geniva, on es troben les dues dents frontals superiors.

Possibles tractaments per a les dents separades

Per poder decidir les opcions de tractament, el primer que haurà de determinar l’odontòleg és el motiu o la causa del diastema.

El tractament per a un diastema pot ser o no necessari depenent de què el causi. Per a algunes persones, un diastema no és més que una condició estètica i no genera cap problema, com la malaltia de les genives.

Entre les diferents opcions, el tractament amb aparell d’ortodòncia és el més comú per tancar els diastemes. Els bràquets amb arcs pressionen les dents i les van movent lentament fins a aconseguir que tanquin l’espai. Els tractaments amb aparells d’ortodòncia invisible amb fèrules transparents també permeten que es tanquin els diastemes.

Quant dura el tractament d’un diastema

És difícil determinar una duració mitjana del tractament, ja que realment depèn de diversos factors. Por ser que calgui corregir molts aspectes i que par tant, el temps de tractament es perllongui.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques