Tornar al Blog

Tot sobre la cera per a bràquets: què és, quan i com es fa servir

30/06/2021 | Tractaments

La cera dental és un protector de goma suau que serveix per cobrir els bràquets i els arcs que sobresurten. Quan la sensació aspra i incòmoda dels aparells nous es torna massa forta, o quan un bràquet o arc es trenca o desprèn, aplicar un tros de cera pot evitar que es produeixin fregaments o ferides a les genives, a l’interior dels llavis o a les galtes.

Característiques de la cera per a bràquets

La cera dental està feta principalment de ceres naturals, amb alguns modificadors per al sabor i la textura. Té unes propietats especials que la fan perfecta per protegir les mucoses i genives de les vores metàl·liques dels aparells ortodòntics. La cera és sòlida a temperatura ambient, però es pot estovar i emmotllar amb l’escalfor de les mans.

Com es col·loca als bràquets

El procediment per col·locar la cera consisteix a agafar-ne un pessic de la mida d’un pèsol, prémer-la fins que s’estovi i enrotllar-la per formar-ne una boleta, que s’haurà d’aixafar i empènyer suaument per col·locar-la a l’àrea problemàtica dels bràquets.

És tranquil·litzador saber que els pacients tenen la cera dental disponible per fer més suportable la transició d’aquesta fase temporal d’incomoditat quan s’estan adaptant als aparells nous.

 

 

Calcula el precio de tu ortodoncia en 1 minuto
Calcula el precio de tu ortodoncia en un minuto
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques