Tornar al Blog

Motius per posar-se bràquets de porcellana

15/07/2021 | Tractaments

Els bràquets de porcellana estan fabricats d’un compost ceràmic, cosa que significa que poden ser transparents o del color de les dents. Els bràquets convencionals, per contra, estan fabricats de metall i són d’un color platejat brillant. Aquesta diferència fa que aquests bràquets siguin menys visibles.

Característiques dels bràquets de porcellana

L’avantatge principal és que són més estètics i proporcionen un aspecte més agradable i menys cridaner, especialment des de la distància. Però portar aquesta mena de bràquets té alguns desavantatges de tractament i cost.

Pel que fa al tractament, la resistència a la tracció és més gran que en els bràquets metàl·lics, i això fa que siguin més fràgils. Això pot provocar que hi hagi més ruptures durant el tractament i els inconvenients associats que això implica.

Aquesta fragilitat també fa que el tractament sigui més llarg que amb els bràquets metàl·lics, ja que caldrà fer servir forces més lleugeres i les dents es mouran més lentament.

Principals inconvenients

Un altre dels inconvenients principals és que els tractaments d’aquesta mena de bràquets són més cars, principalment per dues raons:

  • el propi cost de l’aparell, que és més alt que el del metàl·lic.
  • el tractament amb aquesta mena de bràquets demana més temps i més dificultats, com l’inconvenient d’haver de reemplaçar peces trencades.

Triar aquesta mena de tractament implica fer prevaldre l’estètica; s’ha de saber que és una alternativa més rendible a una altra mena de tractaments d’ortodòncia estètics com són l’ortodòncia lingual o l’ortodòncia invisible, amb fèrules transparents amovibles.

Descubre los tipos de ortodoncia
Descubre los tipos de ortodoncia
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques