Tornar al Blog

Diferències entre facetes i corones dentals

14/07/2021 | Tractaments

Encara hi ha certs dubtes sobre les diferències que hi ha entre aquest dos tipus de tractaments, tot i que la principal diferència, i més important, és que les facetes són un tractament estètic i les corones dentals son un tractament de reconstrucció. Tot seguit us detallem les principals diferències entre facetes i corones dentals.

La superficie

La diferència fonamental entre les facetes i les corones dentals és la quantitat de superfície de la dent que cobreixen. Les corones dentals solen cobrir tota la corona de la dent (la part visible) i les facetes només en cobreixen la superfície frontal, la cara que es mostra quan somriem.

El gruix

Una altra diferència important és el gruix: les corones dentals són molt més gruixudes que les facetes. Per això, col·locar una corona dental implica tallar la dent de manera significativa, i reduir-ne la mida i forma.

Per col·locar una faceta, cal reduir menys la cara frontal de la dent i no cal preparar la cara posterior. Actualment, amb les noves tècniques, en alguns casos ni tan sols cal reduir les dents per col·locar-hi facetes.

Les indicacions

Pel que fa a les diferents indicacions per a cada tractament, les corones dentals es col·loquen per produir un gran canvi de color o de forma en una dent. També es fan servir per reconstruir i enfortir dents que estan molt trencades o cariades. Les corones són el tractament que es pot triar en dents que s’han de reconstruir i estan exposades a fortes càrregues masticatòries o a forces per serrar o carrisquejar les dents.

Contràriament, les facetes es fan servir per produir canvis de color lleus o moderats, i també per crear petits canvis de forma. Normalment es col·loquen en dents que tenen una estructura dental subjacent sana i intacta.

Conclusions

En definitiva, si les dents estan sanes però es busca millorar-ne l’estètica, les facetes dentals podrien ser la millor opció perquè són una tècnica menys invasiva. En canvi, si es busca millorar el somriure però les dents s’han de reforçar, sovint per causa de danys com esquerdes o problemes estructurals per càries dental, aleshores les corones podrien ser la millor opció.

El teu odontòleg t’orientarà sobre quin és el millor tractament per a tu, i mentrestant en aquest article t’expliquem si ets un bon candidat per a un tractament de facetes dentals.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques