Tornar al Blog

Parts de la dent: el que has de saber

estructura de les dents
01/11/2018 |

Les dents són cada una de les estructures dures i de color blanc que estan dins de la cavitat oral, ancorades als ossos maxil·lars. Serveixen per mastegar, tallar i triturar els aliments abans d’ingerir-los i tenen, a més, un paper important en la parla i la fonació.

Cada dent té tres parts diferenciades:

La corona és l’àrea visible de la dent que sobresurt per sobre de la geniva. Adopta diferents formes segons la funció que desenvolupi la dent: tallar, triturar o moldre.
La vora de la geniva és la part en què s’uneixen la dent i la geniva i una de les zones més importants a la higiene bucal, ja que és on tendeix a acumular-se la tosca i la placa.
La rel o les rels fixen la dent a la mandíbula en incrustar-se en l’os maxil·lar. És la part més gran de la dent, i en constitueix dues terceres parts.

Pel que fa a l’estructura, la dent està formada pels elements següents:

  • Esmalt: és la part més exterior i la més dura de la corona de la dent.
  • Dentina: és la capa subjacent a l’esmalt. És un teixit dur que conté túbuls microscòpics, per on pot passar la calor o el fred i pot provocar sensibilitat o mal si l’esmalta es danya.
  • Polpa: és l’estructura interna formada pels vasos sanguinis i els nervis.
  • Ciment: és la capa més exterior de l’arrel de la dent que uneix fermament les arrels de les dents a l’os mitjançant el lligament periodontal.
  • Lligament periodontal: és el conjunt de fibres col·làgenes que ajuden a mantenir les dents fixes a l’os maxil·lar.
Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques