Tornar al Blog

Les facetes dentals curen el bruxisme? Mite o realitat

14/07/2021 | Tractaments

El bruxisme és una parafunció que consisteix a carrisquejar les dents i prémer la mandíbula. Sovint està relacionat amb l’estrès i l’ansietat i sol tenir lloc mentre es dorm. Tot i que en molts casos no hi ha símptomes, hi ha persones que experimenten dolor facial, de cap o de cervicals, i amb el temps les dents es poden desgastar.

Tractar el bruxisme

Els tractaments principals per al bruxisme són una fèrula bucal miorelaxant, que a més de reduir les forces per carrisquejar i serrar les dents també preveu que les dents no es desgastin.

Tractaments de relaxació muscular o tractaments per disminuir l’estrès i l’ansietat també ajuden a reduir el bruxisme.

Tractar les conseqüències del bruxisme

El desgast de les dents anteriors provocat pel bruxisme es pot tractar col·locant-hi facetes, i recuperar així l’estètica dental.

El problema que hi ha és que encara que els materials amb què es fabriquen les facetes són forts i duradors, com en les dents, el bruxisme pot provocar que les facetes s’esquerdin. A més, s’ha d’eliminar l’hàbit de mastegar articles durs com el gel o les ungles, ja que també pot provocar que es trenquin les facetes.

A vegades cal augmentar la dimensió vertical de les dents posteriors per així alliberar els contactes de les dents anteriors tractades amb facetes.

Conclusion

En definitiva, el tractament amb facetes dentals ajuda a recuperar la pèrdua d’estructura dentària provocada pel bruxisme i millora per tant l’aspecte estètic de les dents anteriors, però no serveix com a tractament per fer desaparèixer la parafunció de carrisquejar o prémer les dents.

Per això és important, un cop col·locades les facetes, protegir-les a través de fèrules protectores o fèrules de descàrrega per minimitzar el bruxisme i protegir-les de possibles fractures i desgastos.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques