Tornar al Blog

Els materials de les corones i els ponts sobre implants

15/07/2021 | Tractaments

Hi ha una gran varietat de materials per fabricar les corones que es col·loquen sobre els implants dentals per reemplaçar les dents perdudes.

Corones de metall i porcellana

Les corones de metall i porcellana, el tipus de reemplaçament més freqüent, estan fetes de 2 capes: una capa metàl·lica recoberta d’una altra de porcellana superficial.

Sovint l’aparença és molt bona, encara que no aportin una translucidesa excessiva.

La subcapa de metall és molt forta, mentre que la porcellana és més fràgil, es pot trencar i pot deixar el metall exposat.

Aquestes corones de base metàl·lica poden deixar a la vista el típic vorell negre per la recessió de la geniva a causa del pas del temps.

En el context de la revolució odontològica d’aquestes últimes dècades, han sorgit materials que combinen les propietats d’una bona resistència amb una estètica excel·lent, a fi de dotar les corones de funcionalitat i naturalitat.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Corones de zircònia o diòxid de zirconi

La corona més valorada és la de zircònia o diòxid de zirconi, un material d’alt rendiment que s’obté a partir del mineral més abundant de l’escorça terrestre que, a més, té un grau de biocompatibilitat elevat.

Les corones fetes d’aquest material es componen d’un casquet que descansa sobre el pilar de titani de l’implant i d’una capa final de porcellana o ceràmica per aconseguir el color que vulgui el client.

Corones completament ceràmiques

A banda dels materials esmentats, també hi ha els completament ceràmics, que poden ser de disilicat de liti o de ceràmiques vítries. Les corones que es fan a partir d’aquests materials ofereixen la millor aparença de totes les corones que existeixen i, per tant, es fan servir sobretot per a les dents frontals, en què una bona estètica és la condició més important. Aquest tipus de corones poden ser lleugerament translúcides, com l’esmalt natural, i tenen una aparença més realista.

Encara que la resistència sigui molt bona, aquests materials es limiten a zones i longituds concretes.

L’odontòleg de confiança el guiarà a l’hora de triar el material idoni per a una pròtesi, tenint en compte la millor resistència, la durabilitat i l’estètica per al tractament que necessita.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques