Tornar al Blog

Què són els implants zigomàtics i quins avantatges tenen

15/07/2021 | Tractaments

Els implants zigomàtics són una alternativa de tractament per poder rehabilitar casos de pacients totalment edèntuls (desdentats o que no tenen dents) amb una atròfia severa del maxil·lar superior.

Indicacions per a un implant zigomàtic

Els implants zigomàtics es col·loquen a través de l’os maxil·lar i s’arriben a ancorar a l’os zigomàtic o malar, és a dir, a l’interior del pòmul.

Aquesta mena d’implants es fan quan fracassa el tractament d’implants convencional, d’elevacions del si maxil·lar o un procediment ossi d’empelt previ.

Els implants zigomàtics també estan indicats per a la rehabilitació després d’un tumor i de les reseccions de traumatismes.

Com que s’ha de perforar molta distància d’os zigomàtic, i per protegir les estructures anatòmiques adjacents crítiques, col·locar aquests implants requereix una experiència i un entrenament quirúrgic considerable i una planificació de diagnòstic meticulosa.

Empelt ossi o implant zigomàtic

Als pacients que busquen un tractament amb implants dentals però que no tenen prou altura o densitat òssia en les zones posteriors del maxil·lar superior, se’ls poden oferir dues opcions: empeltar os en aquestes regions posteriors o col·locar-hi implants zigomàtics.

Avantatges i desavantatges en tots dos tractaments

Si bé l’empelt ossi es considera menys invasiu que l’implant zigomàtic, els resultats poden ser imprevisibles i, en general, triga més a cicatritzar i integrar-se.

Els implants zigomàtics eviten els procediments d’empelt i elevació del si maxil·lar i, per tant, el tractament és més curt i còmode, però alhora impliquen una cirurgia més invasiva que també podria implicar més riscos i possibles complicacions.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques