Tornar al Blog

Ponts: diferència i avantatges dels implants sobre els ponts fixos

15/07/2021 | Tractaments

Quan hem de reposar una dent perduda, hi ha dues alternatives per considerar: una són els ponts fixos convencionals, i l’altra, els implants dentals.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Ponts fixos o implants dentals?

Totes dues opcions donen com a resultat una solució de confiança tant funcional com estètica. No obstant això, hi ha algunes diferències importants entre els dos tipus de tractament.

Ponts fixos

El pont fix és un tipus de pròtesi dental que està format per peces pilars, que són les peces naturals que el subjecten, i per peces de pòntic, que són les que substitueixen les peces absents.

Aquesta mena de pròtesi es fixa a les dents naturals adjacents a l’espai edèntul. Per aconseguir aquesta fixació, cal tallar o retallar les dents naturals.

El fet d’haver de tallar o retallar peces sanes pot provocar la necessitat de tractaments endodòntics per eliminar el nervi i evitar problemes de sensibilitat.

Implants dentals

D’altra banda, existeixen els implants dentals, que són un sistema de rehabilitació sense cap efecte sobre les dents adjacents sanes, ja que reposa únicament la dent absent.

L’implant és un cargol de titani que es col·loca a l’os maxil·lar i substitueix l’arrel de la dent perduda. Després d’un curt període de temps, l’implant queda fortament fusionat a l’os i es col·loca a sobre una corona, i així es completa el sistema de dent protètic.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques