Tornar al Blog

Pros i contres de la corona dental

15/07/2021 | Tractaments

Una corona dental és una funda o coberta que es col·loca sobre una dent i que en restaura la forma, mida i funció normals.

Quan es col·loca una corona

Les indicacions principals per col·locar una corona són enfortir la dent o millorar-ne l’aparença.

Principals raons

  • Que la dent presenti una cavitat massa gran per a un farciment.
  • Que la dent estigui esquerdada, desgastada o debilitada.
  • Que la dent s’hagi sotmès a un tractament de conductes radiculars (endodòncia) i n’hagi augmentat la fragilitat.
  • Que la dent estigui descolorida o mal formada i se’n vulgui millorar l’aparença.

Avantatges de col·locar corones dentals

Les corones dentals són una bona opció a llarg termini perquè són duradores. A més, aquest tractament té una taxa alta d’èxit respecte d’altres mètodes de restauració dental.

Desavantatges de les corones dentals

Tanmateix, també presenten alguns desavantatges: cal tallar la dent en la forma correcta per poder-hi col·locar la corona i és un procediment irreversible. A més, es pot experimentar una mica de molèstia després del procediment, especialment sensibilitat a la calor o al fred.

Principals inconvenients

Les corones es poden esquerdar, especialment les de porcellana. Reparar-les sense treure la corona és possible si la fractura és petita, però si la ruptura és més gran, pot caldre reemplaçar completament la corona.

Algunes vegades, el ciment que es fa servir per fixar la corona al seu lloc es pot desfer. Això pot fer que la corona s’afluixi i que els bacteris hi passin per sota i produeixin càries. Per això, és important mantenir una bona higiene oral i acudir a revisions regulars amb l’odontòleg.

Els riscos i beneficis d’una corona dental s’han de considerar en cada cas i pacient, per poder-ne garantir així una recomanació i un procediment idonis.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques