Tornar al Blog

Noves tecnologies en implantologia dental: cirurgia guiada i càrrega immediata

15/07/2021 | Tractaments

Actualment al mercat hi ha una sèrie de noves tecnologies i programes informàtics que han fet avançar notablement el món de la implantologia dental.

Amb aquestes tecnologies s’obtenen imatges tridimensionals de la boca que permeten als professionals estudiar, diagnosticar i planificar virtualment el tractament implantològic amb detall i amb més precisió.

Mitjançant un TAC i un programa informàtic especialitzat, s’obtenen imatges 3D, que permeten estudiar la millor possibilitat de tractament per després aplicar la millor tècnica, aconseguint que millori l’eficàcia de la posició dels implants, reduint el temps d’intervenció, minimitzant la inflamació després de l’operació i, en ocasions, permetent la col·locació de les dents al moment.

Quin és el procés de la cirurgia guiada per ordinador?

El primer és obtenir un TAC del pacient, per després planificar el tractament sobre la imatge tridimensional a l’ordinador. També es prenen models de la boca del pacient, es confecciona una fèrula o guia per localitzar els orificis per on han de passar les freses i els implants i, per últim, es fa la cirurgia mínimament invasiva.

Encontrar mi implante dental
Encuentra tu implante dental

Quins avantatges presenta aquesta tècnica?

Tècnicament, permet col·locar els implants en la posició més idònia pel que fa a la qualitat i la quantitat d’os, perquè així suporten la futura pròtesi. A més, no cal obrir la geniva, de manera que el postoperatori és molt més suportable per al pacient, i el dolor i la inflamació es redueixen al mínim.

En què consisteix la càrrega immediata dels implants?

Gràcies a que s’ha fet una planificació prèvia del lloc exacte on aniran col·locats els implants, es poden tenir preparades unes peces dentàries provisionals, que aniran ancorades als implants acabats de col·locar, i aconseguiran una situació estètica i funcional molt més suportable per al pacient fins que se li col·loqui la pròtesi definitiva.

Addicionalment a aquestes noves tecnologies, també s’ha fet un pas més en la part protètica del tractament amb l’ús d’escàners dentals, aconseguint fabricar les pròtesis sense la necessitat de prendre impressions i, en ocasions, sense la necessitat de fer proves de comprovació i ajustament i aconseguint, per tant, menors molèsties per al pacient i un nombre menor de visites a la consulta.

També a la part de laboratori protètic hi ha hagut avenços, i s’ha aconseguit dissenyar digitalment les pròtesis i fabricar-les mitjançant fresadores guiades per ordinador.

Pedir mi cita gratis
Pedir mi cita gratis
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques