Tornar al Blog

Cures abans i després d’una endodòncia: què hem de fer

14/07/2021 | Tractaments

La major part de les vegades, el dolor és la raó per la qual cal fer una endodòncia.

Recomanacions que cal seguir abans d’una endodòncia

  • Dormir bé la nit abans del tractament. Perquè el tractament sigui el menys dolorós possible és important descansar molt abans del tractament, ja que ben sovint l’insomni pot provocar més ansietat i irritabilitat.
  • Menjar abans de l’endodòncia. És convenient menjar alguna cosa abans del tractament, ja que després la boca estarà anestesiada i entumida, cosa que dificultarà la masticació.

Què cal esperar després d’una endodòncia

Després de fer l’endodòncia, l’odontòleg donarà una sèrie d’instruccions necessàries per controlar el possible dolor postoperatori i per cuidar la dent mentre es produeix la recuperació del tractament i fins que es faci la restauració final de la peça.

A mesura que l’anestèsic local va desapareixent és possible experimentar certa sensibilitat a la zona.

Durant els primers dies després del tractament, es pot tenir sensibilitat a la dent, especialment si havia fet mal o hi havia infecció abans del procediment. Aquesta incomoditat es pot alleujar amb analgèsics com el paracetamol o l’ibuprofèn.

Recomanacions que cal seguir després d’una endodòncia

  • Minimitzar la masticació amb la dent. Fins que la dent no estigui restaurada completament i de manera definitiva, s’aconsella reduir la masticació amb aquesta dent. Això ajudarà a evitar la recontaminació de l’interior de la dent i també pot evitar que la dent, que ara és més fràgil, es trenqui abans que es pugui restaurar totalment.
  • Mantenir una bona higiene dental. És important mantenir una bona higiene bucal, raspallant-se i fent servir fil dental per mantenir l’àrea neta i evitar infeccions.

Si s’experimenta un dolor intens de diversos dies de durada o inflamació visible dins o fora de la boca, és convenient que es contacti amb l’odontòleg per valorar l’evolució del tractament que s’ha fet.

Nueva llamada a la acción
Todo sobre blanqueamientos dentales
Nueva llamada a la acción
descobreix les nostres clíniques