Fèrules de descàrrega

Redueix les conseqüències que pot ocasionar el bruxisme i protegeix les teves dents

Aquest tractament és per a tu si…

Pateixes bruxisme i fas cruixir les dents a la nit

Què són les fèrules de descàrrega?

Una fèrula de descàrrega o protector nocturn és un aparell dental d’acrílic o plàstic que es col·loca normalment sobre les dents superiors. Les fèrules ajuden a disminuir la força que es fa quan es carrisqueja o es premen les dents, i en conseqüència les protegeixen.

L’hàbit de carrisquejar les dents de manera involuntària, inconscient i excessiva és el que es coneix com a bruxisme. Es tracta d’un trastorn crònic i compulsiu, que es produeix sobretot a l’hora de dormir, i que provoca un problema real a la vida de milions de persones.

Prémer o fer cruixir excessivament les dents pot causar un dany real a l’esmalt dental, de manera que pot provocar que una dent s’esquerdi, s’estelli o s’afluixi. A més de la ruptura de dents, pot causar una altra gran varietat de problemes, com mals de cap, mal de mandíbula i tensió muscular.

Durant el bruxisme, hi ha un fort contacte entre les superfícies de mossegada de les dents maxil·lars i mandibulars. Hi ha nombrosos enfocaments potencialment efectius per tractar el bruxisme, i definitivament cal utilitzar una ofensiva de múltiples fronts per combatre aquest trastorn.

Un dels elements més comuns d’un pla de tractament contra el carrisqueig de dents és l’ús d’un protector bucal o una fèrula dental per dormir, ja que la majoria dels carrisquejos solen ocórrer a la nit.

Entre els diferents tractaments que hi ha per al bruxisme, el més habitual són les fèrules oclusals o fèrules de descàrrega.

Demana cita si estrenys les dents
Nueva llamada a la acción

Hi ha un seguit de consideracions generals pel que fa a les fèrules de descàrrega:

  • En primer lloc, normalment es fa servir el protector bucal només per al maxil·lar superior o inferior.
  • En son lloc, l’ideal és que la fèrula de descàrrega dental s’ajusti a la mida de la boca en particular. Una sola talla no serveix per a tothom, en aquest cas. Les fèrules dentals s’ajusten amb molta més precisió que els protectors bucals esportius, i l’odontòleg pot aconseguir un ajust perfecte que aporta comoditat i durabilitat.
  • En tercer lloc, si fas cruixir les dents durant el dia i la nit, és possible que hagis d’apostar per dos protectors bucals. Si no, podries abaixar la protecció massa de pressa o perdre-la durant el dia i no tenir res per posar-te a la nit.
fèrules de descàrrega

Tipus de fèrules de descàrrega

Hi ha diversos tipus de fèrules de descàrrega dentals:

  • Fèrules de descàrrega fetes a mida: es fan a la clínica prenent les mides del pacient.
  • Fèrula de bullir i mossegar: sovint estan disponibles en botigues d’articles esportius i a les farmàcies. El protector s’estova en aigua bullent, després es mossega i es modela el material a la forma de la boca.
  • Fèrules prefabricades: estan llestes per fer servir, però és molt probable que no quedin tan bé.

Dins del grup de fèrules de descàrrega dentals que es fabriquen a mida, n’hi ha diverses opcions depenent del tipus de material amb què es fabriquen:

  • Suaus, fabricades amb plàstic tou i per a cruiximents lleus.
  • Dures, per a cruiximents severs.
  • Híbrides, que tenen com a objectiu protegir contra un cruiximent sever, igual que les fèrules de descàrrega dures, però que aporten la comoditat de les fèrules toves a la part interna de la fèrula.

Les fèrules de descàrrega dentals fetes a mida estan dissenyades de tal manera que cobreixen totes les dents maxil·lars o mandibulars, i s’usen principalment al maxil·lar superior. Estan fabricades amb resina acrílica dura, ja que són més efectives per reduir l’activitat del bruxisme que les fèrules toves. A més, alguns professionals consideren que les fèrules toves augmenten el comportament de cruiximent en alguns pacients.

Beneficis de les fèrules de descàrrega

En general, les fèrules de descàrrega es fan servir per prevenir el desgast de les dents, les lesions i per reduir el carrisqueig nocturn. A més, el seu ús produeix una certa reducció en el to muscular i disminueix el dolor de mandíbula, els mals de cap, de cervicals i d’orella, la rigidesa del coll i altres símptomes associats als trastorns de l’articulació temporomandibular. I tot, perquè la fèrula de descàrrega evita que s’adoptin males postures durant el repòs mandibular. I també contribueix a evitar que apareguin problemes de mobilitat a les dents pel fet de reduir la pressió mandibular inconscient.

fèrula de descàrrega

Una de les conseqüències de dormir amb una fèrula de descàrrega que no s’acostuma a esmentar és que evita l’aparició de la hipersensibilitat dental i les molèsties que comporta. Un altre dels efectes beneficiosos associat al seu ús és que es redueix de manera considerable el nivell d’estrès i l’ansietat de qui les utilitza, ja que les persones que fan servir fèrules augmenten la qualitat del descans, i això repercuteix en el seu estat anímic i en la seva salut en general. És, per tant, de gran ajuda no tan sols des del punt de vista dental, sinó per millorar el benestar físic i mental.

Preus

Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
Sense assegurança
Fèrula de descàrrega neuromiorrelaxant tipus Michigan
Amb assegurança
i Preu per a assegurats de Adeslas Dental MAX, Adeslas Dental Familia, Adeslas Dental Activa, Adeslas Dental Òptima, Adeslas Dental Autònoms, Adeslas Dental Negocis i empreses.
215€
Sense assegurança
250€
Nueva llamada a la acción hbspt.cta.load(2413139, ‘608417db-c51f-47ec-9eb7-0c1470a63ab4’, {“region”:”na1″});
Contracta la teva assegurança DENTAL MAX per 144€ a l'any hbspt.cta.load(2413139, ‘4d955e81-b8fe-4b80-87d8-97df7a44120c’, {“region”:”na1″});

+